A vakációk egyik elengedhetetlen elemét a helyi sajátosságokkal történő fotózkodás jelenti, hogy aztán hazaérve legyen mit kipakolni a Facebookra. Ezt a műfajt emelték új szintre egy kebulatr nevű reddites felhasználó szülei, akik a vízben pózolva kerültek kontaktusba egy feltűnően jókedvűnek tűnő rájával, és ha már így alakult, a lehetőséget megragadva összeálltak vele egy közös fotóra.

„A szüleim összefutottak egy barátságos rájával a nyaralásukon”

írta a képhez kebulatr.

A kommentelők egyébként úgy vélekedtek, hogy nem egy új, a vízfelszín felett élő fajjal akadt dolguk, hanem volt egy harmadik személy, aki a fotózás erejéig hátulról tartotta az állatot. 

A házaspár mosolya és a rája ábrázata közötti páratlan összhang az internetes népművészeket is megihlette. Így született meg az alábbi alkotás.

Mint kiderült, a vígnak látszó rájákról már gazdag dokumentáció áll rendelkezésre. Az alábbi képen egyből négy ilyen példányt számlálhat össze.

Vannak olyanok is, akikből teljesen más érzelmeket hoznak ki ezek az élőlények. Az „amikor elveszted a rájád, de aztán újra megtalálod” című kép megtekintésével egy meghitt pillanat részese lehet.

Az állatok közelségét ugyanakkor nem mindenki képes tolerálni. Ez a három, beszédes arckifejezésű nő például nem vette annyira jó néven, hogy a háttérben fejcsúcsáról azonosítható troll egy rája-öleléssel lepte meg őket.

Via reddit