A Fanzine.com egyik írója futott bele a Heaven's Gate, azaz A Mennyország Kapujaként ismert gyülekezet honlapjába, ami nagy meglepetésére még aktívan üzemelt. Pedig maga a szekta 1997-ben megszűnt, amikor 39 tag csoportos öngyilkosságot követett el.

  • Ittak egy almaléből, vodkából és fenobarbitálból álló koktélt (utóbbi túladagolva kómát vagy halált is okozhat, de leggyakrabban légzésdepressziót és a keringés teljes leállását eredményezi),
  • majd zacskót húztak a fejükre.

A Mennyország Kapuja hívői szerint ez nem minősül öngyilkosságnak, mivel ez a 39 ember így juthatott fel arra az űrhajóra, ami a Hale-Bopp üstökös mögött repült.

A cikk írója beszélgetett a honlapot üzemeltető emberrel, és a következőket derítette ki:

  • Már tényleg nem működik a szekta.
  • Ettől még persze vannak olyanok, mint ő is, akik hisznek A Mennyország Kapuja tanaiban, ezért is él még a honlap, a kapcsolattartás miatt.
  • Az a 39 ember nem katapultált a testéből, mint ahogy azt az újságíró állítja, ilyen nincs, ez hülyeség. Ők kiválasztottak voltak, és ezzel a művelettel (a vodka, almalé, fennobarbitál koktél megivásával és a fejük bezacskózásával) űrkompatibilis formát öltöttek. Így a Következő Szintre léptek.
  • A Következő Szint (ez a neve, Next Level) eléréséhez minden emberi tulajdonsággal fel kell hagyni. Semmi baráti, családi vagy bármilyen közösségi kapcsolat, se függőségek, se drog, se szex nem jöhetett szóba ennek eléréséhez, de még a gondolataik között sem szerepelhetett.
  • Van az ember felett még egy fizikailag fejlettebb létforma, ami megalkotta a világot és gondoskodik rólunk. Ennek észlelésére 1972 és 97 között volt példa, illetve 2000 éve. 

Ha azt gondolná, hogy ennél bizarrabb szekta a világon nincsen, akkor hadd emlékeztessük: egy másik cikkünkben négy másikat is bemutattunk.

via The Fanzine

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.