Bizonyos kultúrákban a mai napig teljesen bevett szokás, hogy a szülők intézik el a gyerekeik házasságát. Ez a folyamat szinte elképzelhetetlennek tűnik azoknak, akik maguk próbálják megtalálni életük párját, az egyik legnagyobb kérdés pedig, mikor előre elrendezett házassággal találkozunk, hogy vajon milyen a szex? Hogyan csinálják? Hiszen ma már a nyugati társadalmakban szinte ritkaság számba megy az is, ha valaki 18 évesen még szűz

Szerencsére az internet ilyen helyzetekben is mindenre tudja a választ. A Redditen tett közzé egy kérdést az egyik felhasználó arról, mennyire kínos az első szex egy szülők által leszervezett esküvő után? Meglepően sokan válaszoltak, és bár nem lehet egyértelműen reprezentatívnak tekinteni ezeket a vallomásokat a témában, mégis érdekes betekintést nyerni olyanok életébe, akik így találtak rá a párjukra.

Nem jön azonnal az orgazmus

Szinte mindegyik beszámoló azzal kezdődik, hogy eloszlatja a tévhiteket azzal kapcsolatban, hogy minden esetben csak az esküvő napján találkozik a pár. A Redditen megszólalók mindegyikének volt lehetősége arra, hogy valamilyen formában kommunikáljon a neki kinézett partnerrel, mielőtt oltár elé álltak.

Így történ azzal a középkorú asszonnyal is, aki elmondása szerint hónapokkal az esküvő előtt találkozott először a jövendőbeli férjével, akivel néhányszor még randiztak is. És, hogy milyen volt a nászéjszaka?

„Mivel mindketten egyenesen az esküvőről érkeztünk, egymás után letusoltunk. Hajnali kettőkor kezdtük el a dolgot. Kínos egyáltalán nem volt, de fájdalmas igen. Az első orgazmusomra kellett néhány napot várni, ami végül a nászutunkon jött el. Azóta 20 év telt el, a házunk tele van gyerekkel, és a szex még mindig élvezetes és kielégítő mindkettőnknek."

Nem árt felkészülni

A második beszámoló egy pakisztáni származású brit fiútól van, aki az unokatestvérét vette feleségül. A férfi elmondása szerint az ő első éjszakájuk szuperkellemetlen volt.

Órákig csak feküdtünk egymás mellett, aztán elkezdtünk csókolózni. Én már előre betáraztam egy csomó síkosítót, úgyhogy azokkal kezdtem el az előjátékot, de közben igazából egyikünk se tudta, mit csinálunk.

Aztán mikor eljött a behatolás pillanata annyira fájt neki, hogy abbahagytuk. Végül két hétig nem is szexeltünk csak az előjátékkal próbálkoztunk.”

Egy másik férfi szintén arról számolt be, hogy alaposan felkészült az első alkalom előtt. „Mivel más országokban éltünk, ezért csak telefonon beszéltünk az esküvő előtt. Ebben az időszakban nagyon sokat olvastam a szexről, hogy képben legyek a nászéjszakánkon. Ez rengeteget segített, abszolút nem volt kínos a dolog, tudtam, hogyan tegyem őt boldoggá. Egyébként azóta is azt mondja, az első szeretkezésünk volt a legjobb.

Néha még beszélni is nehéz

Ma már kétgyerekes apa az a férfi, aki mindössze egyszer látta a menyasszonyát az esküvő előtt. Az ő esetükben is a szülők intéztek mindent így nem meglepő, hogy az első két nap elég feszülten telt.

Az első éjszaka a feleségem nagyon zavarban volt, végig a takaró alatt bujkált, nem is történt köztünk semmi akkor. Másnap hosszan beszélt telefonon az anyjával, és este, tévézés közben kibökte az első teljes mondatot, amit valaha hallottam tőle.

Azt mondta, nem tudja, mit csináljon. Ezen pedig elkezdtünk nevetni és viccelődni, ami végül csókolózásba torkollt és utána szeretkeztünk.”

Azért az ösztönök is ott vannak, hogy segítsenek

Egy muzulmán lány elmondása szerint nekik a férjével abszolút nem okozott gondot az első szex.

„Mindketten szüzek voltunk, de nem voltunk különösebben zavarban és azért ez egy elég ösztönös dolog. Az elején nagyon lassan ismerkedtünk egymással, végig kommunikáltunk, hogy hol érinthetjük meg a másikat, jó-e az neki stb. Az első hónapok igazából kísérletezéssel teltek, hiszen semmilyen tapasztalatunk nem volt, de azt hiszem elmondhatom magunkról, ma már szuper a szexuális életünk.”

Persze nem mindig van happy end

Érdekes módon kevesebben számoltak be negatív élményről, mit pozitívról. De az előbbire is van példa. „A szüleim intéztek mindent, ők találkoztak a leendő feleségemmel, én csak párszor beszéltem vele telefonon az esküvő előtt. Én Amerikában éltem, ő Indiában, ott házasodtunk össze. Az első este próbálkoztam nála, de mindig elhúzódott tőlem. Azt mondta, hogy fél. Én pedig úgy voltam vele, hogy hagyom feloldódni.

Egy hónapon keresztül semmilyen intim kapcsolatba nem kerültünk, nekem meg vissza kellett mennem Amerikába.

Azt mondta, mikor utánam jön, lefekszik velem. Meg is érkezett végül, de nem találkoztunk. Kiderült, hogy lelépett egy másik férfival.

Hónapokig semmit nem tudtam róla, végül kaptam egy levelet, hogy el akar válni és követeli a vagyonom rá eső részét. Szóval, hogy válaszoljak a kérdésre, nem tudom mennyire kínos az első szex egy előre leszervezett házasságban, hiszen soha nem jutottunk el odáig.”