Lehet, hogy nem telik el nap anélkül, hogy ne sírdogálnánk magunkban valami rettentő nosztalgikus emlék fölött, de most azzal a jó hírrel szolgálunk, hogy igenis létezik olyan dolog, ami azóta jobb lett. Ráadásul nem is apróságról van szó, hanem a szexről.

A Huffington Post közölt egy infógrafikát, amiben összehasonlítottak szexuális szokásokkal foglalkozó felméréseket a kilencvenes évékből és a 2010 utániakból. Mielőtt pedig belemennénk a részletekbe, annyit elárulunk: a statisztikák alapján, elindultunk a szexuális lelazulás útján, viszont kevesebbet csináljuk.

Mennyi az annyi?

Egy 1994-es kérdőív alapján az derült ki, hogy a felnőtt lakosság 21.4 százaléka egyszer sem szexelt az elmúlt évben, két évtizeddel később ez a szám pedig 25 százalékra kúszott. Ennek ellenére a legtöbben '94-ben es 2014-ben is azt mondták, hogy heti két-három alkalommal szeretkeznek. És mennyi ideig tart egy átlagos szeretkezés? Itt erre is választ kap!

Ráizgultunk a meztelen fotókra

Bár az e-mailezés és SMS-ezés a kilencvenes évek közepén tört be, abban az időben még nem volt ismert a szexting fogalma. 2015-ben viszont a Esquire és a Cosmopolitan közös felméréséből az derült ki, hogy a nők 35 százaléka, a férfiaknak pedig 47% kapott már meztelen fotót a partnerétől e-mailben vagy üzenetben. És ugye ez ágyazott meg a 2014-es és a mostani Fappeningnek is.

A Nagy-Fanszőr-Kérdés

A '90-es években hatalmas sebességgel kezdtek teret hódítani a csupasz nemi szervek, amelyek persze még mindig tartják az előkelő első helyet a fanszőr divat listáján, ám mára erősödnek a természetes trendek is.

Többet nyúlkálnak magukhoz a nők

A kilencvenes évek elején, a 18 és 59 év közötti nők csupán 7.6 százaléka mondta azt, hogy hetente szokott önkielégíteni. Ez a szám mostanra a többszörösére ugrott, egy friss kutatás szerint a nők 21.5% szokta rendszeresen kényeztetni magát. Itt pedig felhívjuk a figyelmét, hogy mi is készítettünk a témában felmérést, ha Ön nő akkor itt csekkolhatja, mennyire egyeznek a maszturbálási szokásai más nőkével, ha pedig férfi, akkor ide kattintson!

Nyitottabbnak vagyunk

Míg 1995-ben egy felmérés nem is kérdezett rá azonos nemű szexuális élményekre, addig 2011-ben már felmerült a kérdés. Mint kiderült a nők 17.4 százaléka próbálta már másik nővel.

Nem félünk a Viagrától

A legismertebb potencianövelő tabletta 1998-ban került piacra, egy hónap alatt pedig 500 ezer receptet írtak belőle. 2014-re ez a szám évi 7.2 millióra ugrott.

Jobbak és drágábbak lettek a szexjátékok

A kilencvenes években, átlagosan 14-20 ezer forintér lehetett vásárolni a szexjátékokat, manapság pedig nagyjából 20 ezertől kezdődnek az árak. És persze több százezerét és millióért is lehet már például szexbabákat venni. Ráadásul mióta a piac felfedezte a női vásárlókat egyre több játékot gyártanak nekik is. Nem véletlen, hogy míg '97-ben a nők 18 százaléka mondta azt, hogy van vibrátora, 2012-ben ez már a duplája volt.