Április 20-a piros betűs ünnep a szmókerek körében: a marihuána félhivatalos világnapján a legtöbben egy vicces cigi elszívásával áldoznak a kannabisz oltárán - természetesen azokon a helyeken, ahol mindez legális. 

Amerikában ezen a napon azonban két új intézmény is nyílik, amely erősen kapcsolódik a fűhöz. A Colorado állambeli Denverben 4. hó 20. napján nyitotta meg kapuit a világ első Kannabisz Nemzetközi Temploma egy vallási szervezet, az Elevation Ministries jóvoltából.

Ez persze nem azt jelenti, hogy két mise között a templomba járók és a pap együtt szívnak majd egész nap az oltár előtt. A denveri Logan Streeten található imaházban ugyanis nem árulnak marihuánát, ez az épület sokkal inkább egy találkozóhely lesz, ahol különböző előadók, zenészek és humoristák lépnek majd fel. Vagyis a templom elsősorban kulturális központ szerepet tölt majd be.

Ugyanezen a napon nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt az Egyesült Államok első autós kannabisz drive-in boltja, amely pontosan úgy fog működni, mint a legtöbb autós gyorsétterem. A szintén Colorado államban található Parachutevárosában megnyitó üzletet egy autómosóból alakították át, de csak hétvégenként üzemel majd délután 4 órától éjfélig. Az autós drive-in kannabiszboltot azoknak találták ki, akik esetleg hétközben nem tudták beszerezni az adagjukat, és azonnal szükségük van marihuánára. 

Tumbleweed Express Is America’s First Weed Drive-Thru

Tumbleweed Express Is America’s first weed drive-thru

Posted by Rated Red on Wednesday, 8 March 2017

Az üzletre természetesen ugyanazok a szigorú előírások vonatkoznak, mint bármelyik másik boltra. Nem vehetnek például füvet a 21 éven alattiak, és még az első ülésen sem ülhetnek a vásárláskor.

via Time, Denver Post, NY Post