Rengetegszer érezhetjük úgy, hogy Magyarországon unalmasan öltözködnek az emberek, még azok is, akiknek pedig elvileg a munkájuk velejárója lenne a látványos külső. Van azonban egy olyan eseménytípus, amire újabban egyre többen mennek úgy, hogy nem csak leveszik a legfelső pólót a stóc tetejéről, hanem van az egészben valami ötlet is:

a tüntetés.

A mostani demonstrációhullám eddigi legviccesebb megmozdulása a szombati békemenet volt a Kétfarkú Kutya Párt szervezésében. Ma a heti trendben erről a rendezvényről mutatunk pár példát a hét legmenőbb kiegészítőjére, a vicces transzparensre, és bemutatjuk a legjobban eltalált öltözékeket is.

Rendőr

Ha már egyszer Oroszország mellett állt ki a tüntetés, kézenfekvő ötlet orosz rendőri/elvtársi jelmezben elmenni a rendezvényre. A békemenet egyik szimbóluma a legendává vált tovarisi konyec-plakát új verziója volt: ezen konyec helyett a kezdődik felirat olvasható.

Kormányszimpatizáns narancssárgában

A kormány melletti tüntetésre többen is jöttek narancssárgában, hiszen ez a kormánypárt színe. A narancssárgába öltözött kormányszimpatizánsok közül nekünk ő tetszett a legjobban, talán még az sem véletlen, hogy a kormány is narancssárga. Mármint hogy a kerékpár kormánya a képen.

Csillagvivők

Ők az orbános-putyinos transzparens/zászló mellé egy csillagot is hoztak magukkal. Ebben a menetben már a vörös csillag sem volt vörös, hanem narancssárgának tűnik ez is. Vagy csak mi látjuk rosszul?

Polgári család

Őket direkt meg is kérdeztük, valóban egy család ők, és igen, polgári családnak öltöztek fel. Az apukánál a trombitán kívül egy Népszabadság-oldal volt, az anyukának egy narancs kandikál ki a retiküljéből.

Kormányszimpatizáns Gótikus stílusban

Az egész békemenet legjobb sminkje egyértelműen ezé a lányé volt, aki a goth stílust hozta el a tüntetésre. Elhozta ezen kívül a '80-as évek egyik szimbólumát, a Rubik-kockát is egy táska formájában, de természetesen csakis zászlóval együtt lehetett teljes ez az összeállítás.

Homer Simpson

És ott volt a kormány mellett tüntetők között maga Homer Simpson is, aki, mint tudjuk, egy atomerőműben dolgozik, igaz, nem Pakson, hanem Springfieldben. Egy monitorfejű tehénnel jött el a békemenetre, itt éppen a Körúton csatlakoznak a szimpátiatüntetéshez.

Bár a tüntetésen a skandálók többek között a választások eltörlését követelték, ön azért most még az egyszer szavazzon valakire!