Elég érdekes felmérést készítette az egyik legnagyobb brit online orvosi tanácsokat adó oldal, a Dr. Ed. A kutatásban azt akarták kideríteni, mennyire játszik fontos szerepet a nők és férfiak életében a szex, és mit lennének hajlandóak feláldozni érte. Most pedig nem csak az eredményeket hoztuk el Önöknek, hanem nálunk is megszavazhatják, mit cserélnének el azért, hogy életük hátralevő részében továbbra is szexelhessenek.

Az eredeti kutatásban 2000 amerikai és európai nőt és férfit kérdeztek meg, például arról, hogy ha a kisujjuk és a szeretkezés között kéne választaniuk, mit tennének. A tengerentúli férfiak több mint 80 százaléka vágatná le az ujját, európai társaik pedig 76 százalékban választanák inkább a szexet. A nőknél ugyanez az arany, csak a százalékok jóval alacsonyabbak. 57 és 54 százalék választaná inkább a dugást.

Ha Önnek kéne a szex és a kisujja között választani, melyiket adná fel?

Jelentősen kevesebben vannak viszont, akik a karjuk és a szex közül az utóbbit választanák. A férfiak 42 és 37 arányban szavaztak a szexre a nőknek pedig 29 és 18 százaléka válna meg a karjától, hogy továbbra is szerelmeskedhessen.

Ön a szexet vagy a karját választaná?

Na és, ha még magasabbra tesszük a lécet és azt kérdezzük a látását vagy a szexet választaná, mit tenne? Az európai férfiak 17 százaléka mondja azt, hogy megvakulna az orgazmusért cserébe, ezzel szemben az amerikaiak csak 7 százaléka adná fel a látását. A nők estében 10 és 8 százalék az arány.

Ön inkább megvakulna, vagy inkább soha többé nem szexelne?

De egy kicsit túllépve a testi veszteségeken, érdekes eredményt hozott az is, hogy mit áldoznának be, ha a közösségi oldalak és a szex között kellene választani. A férfiak 89 százalékban iratkoznánk le a Facebookról, a nőknek azonban csak 74 százaléka adná fel a posztolást.

Ön a lájkokat választaná vagy a szexet?

És vajon mi a helyzet egy másik örömforrással, a piálással? Érdekes módon az európai nők és férfiak is nagyjából 17 százalékban mondták azt, hogy nem szívesen mondanának le a sörözésről a szex helyett, ezzel szemben az amerikai nők és férfiak nyolc-nyolc százaléka választaná inkább a piát.

Ön mit választana? Pia vagy szex?