Nehéz megítélni, hogy honnan jött, pláne, hogy hová tart az egész világot felbolygató unikornis őrület. Mar minden van unikornisosban, aminek csak egy nagyon apró szeletét teszik ki az egyszarvú fehér lovak. Hiszen ez a mitikus megnevezés, ma már nagyjából bármit jelent, ami rózsaszín és kék és csillog. Mint mondjuk az unikornis latte, aminek még Lilu sem tud ellenállni. Egy ilyen rendkívül tematizált világban pedig meglepő, hogy egészen mostanáig kellett várni arra, hogy végre megjelenjenek a magukat szexuális unikornisoknak nevező emberek. 

via GIPHY

Bizony, bizony. De még tudjuk ezt fokozni azzal, hogy a szexuális unikornisok egyébként nem valami nagyon fura és/vagy vicces fétisnek áldozó emberek, hanem valami olyat címkéztek fel ezzel a jelzővel, ami eddig is létezett. Sőt, akár Ön is találkozhatott már szexuális unikornissal, ahogy se kizárt, hogy esetleg Ön is az.

Oké, de mi az AZ?

Nos, a kiábrándító valóság, hogy szexuális unikornisoknak azok nevezik magukat, akik párok mellett harmadikként részt vesznek a dugásban, vagy az egész kapcsolatban. A témában nagyon alapos riportot készítő Daily Star cikkéből kiderül, hogy általában biszexuális nők nevezik magukat így, de férfiak és nemtelenek is használhatják a szexuális unikornis besorolást.

Dr. Jessica O'Reilly szakember szerint a szexuális unikornis fogalma nagyon tág, hiszen vannak olyanok akik csak egy párral tartanak fent kapcsolatot, mások többekkel.

A lényeget pedig valahogy úgy lehet megfogalmazni, hogy a unikornisok azok, akik akkor boldogok, ha plusz főként vehetnek részt egy kapcsolatban.

Nem zavarja őket, hogy "másodlagosak", számukra az a fontos, hogy jól érezzék magukat másokkal anélkül, hogy elköteleződének.

Ezzel egy magát szexunikornisnak tartó nő is egyetért. Alana már egy ideje intim viszonyban van egy párral, akik nemrég el is jegyezték egymást, de ez nem változtatott a szexuális szokásaikon.

Ők a tökéletes pár számomra. Eleget dugunk, de maga a kapcsolat ebben a formában nem emészt fel túl sokat a saját időmből. Ők ott vannak egymásnak, együtt tervezik a jövőjüket, én pedig nagyjából csak a hétvégi programjuk vagyok, és ez nekem jó így

- magyarázza a nő. Egy másik unikornis, Meredith Clark, is hasonlóan látja a helyzetet. Szerinte a legjobb dolog ebben az életformában, hogy bár csak másodlagos szerepet tölt be a kapcsolatban, az irányítás mégis az ő kezében van. Ő dönt arról, hogy akar-e találkozni a partnereivel és ha igen, mennyi időt szeretne eltölteni velük.

Van, hogy győznek a konvenciók

Alanával és Meredtihtel szemben azonban vannak olyanok, akik ténylegesen, harmadikként vannak jelen egy kapcsolatban. Lili ilyen viszonyban volt két egyetemi barátjával, akikkel együtt is élt egy ideig.

Hármasban költöztünk be egy lakásba, de srác viszonylag keveset volt otthon, mert egy másik államban dolgozott. A barátnőmmel ketten csináltunk igazából minden házimunkát, együtt terveztük meg az étkezéseket és beszélgettünk a jövőről

- meséli a rövid idill Lili, akinek a története szakítással végződött. Ugyanis, érdekes módon ez a felállás odavezetett, hogy mindhárman elkezdtek vágyni a klasszikus páros együttlétekre, így egy idő után párokban és nem hármasban csinálták. Ez pedig véget vetett a viszonynak.

via GIPHY