A Discovery Channel ismeretterjesztő (és egy kicsit dokureality-túltengésbe átcsapó) csatornának van egy tematikus cápás hete, a Shark Week. Ez pontosan azt tudja, amit a címe is takar: cápás kontent minden mennyiségben. Az idei nagy durranás az lesz, hogy 

Michael Phelps versenyt úszik egy fehér cápával.

Az amerikai úszó 23-szor volt már olimpiai bajnok, és 39-szer állított be világrekordot. A fehér cápa meg az egyik legveszélyesebb vízi ragadozó. A nagy versenyről már ki is adtak egy közleményt, amiből csak annyi derül ki, hogy lesz egy ilyen spéci, egy az egy elleni úszóbajnokság. Hogy ez miként fog kinézni, hogy egy medencében, de Phelps és a cápa biztonságosan elkerítve lesznek egymástól; esetleg két külön medencében zajlik majd a dolog; vagy nem is egy légtérben és időben kell elképzelni a nagy ki-ki harcot? Jó kérdések, de nem tudni semmit.

Ami miatt érdekes - azon túl, hogy egy ember és egy cápa fog versenyt úszni -, hogy Phelps akár 6 mérföld/óra sebességgel is tud úszni, míg a fehér cápa átlagosan 5 mérfölddel halad a vízben. Utóbbinál ez a szám akár a 30-at is elérheti, de elméletileg nem kizárt, hogy kiderüljön:

Michael Phelps egy cápát is képes leúszni.

(Huffington Post)

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Tartalomgyártás 2017: Michael Phelps versenyt úszik egy cápával

Ha minden jól megy, akkor az is kimondhatjuk majd, hogy az olimpiai bajnok egy cápát is képes leúszni.

7 · Jun 21, 2017 03:37pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments