A 31 éves Tim Van Doorn és 20 éves barátnője, Lea, nemcsak azért különlegesek, mert magukat grófnak és grófnőnek nevezik, hanem azért is, mert meggyőződésük, hogy vámpíroknak születtek és eszerint is élnek. Ennek az életmódnak pedig a legfontosabb eleme, hogy egymás vérét szívják. Szó szerint. Ráadásul elmondásuk szerint, ez a tevékenység még a szexelésnél is jobb.

Mikor vért iszom, az legalább annyira jó, mint a szeretkezés. Ilyenkor érzem a másik életerejét és magamba szívom az energiáját, ami erőt ad

- beszélt a kielégülés ezen formájáról a Barcroft TV-nek Van Doorn gróf, akivel - mily meglepő - barátnője is teljesen egyetért.

Én igazából jobban szeretem a vérivást, mint a szexet. A másik ember esszenciáját szívod ezzel magadba és ennél nincs jobb érzés a világon

- mondja a fiatal lány, aki egyébként fétismodellként dolgozik. 

Érdekes módon annak ellenére, hogy a vampírsághoz elengedhetetlen szemfogakat is megcsináltatták maguknak, mégsem a harapós módszerrel áldoznak a szenvedélyüknek. A grófék inkább pengével vagossák magukat, vagy injekciós tűvel szívják ki egymás vérét.

A pár egyébként két évvel ezelőtt, egy vámpírfesztiválon találkozott, ahol - az ő szavaikkal élve - azonnal érezték a sötét kapcsolatot, ami azóta is összeköti őket. Olyannyira, hogy jövőre lesz az esküvőjük (és most elfojtunk néhány rosszmájuk „red weddinges” Trónok harca viccet), ami után már egy családként fognak élni a férfi előző kapcsolatából született hároméves kisfiával.

Elmondásuk szerint a már meglévő és jövendőbeli gyermekeikre sem fogják rákényszeríteni az életmódjukat (már csak azért sem, mert úgy hiszik, vámpírnak születni kell), de örülni fognak neki, ha az utódaik is felfedezik magukban a vérszívót.

Kis adagban ártalmatlan, nagy dózisban gyilkos

Mivel a regények, az Alkonyat-saga, a True Blood és más filmek/sorozatok hatására egyre többen kezdik felfedezni a bennük élő vámpírt, a Live Sience tavaly egy cikkben foglalkozott azzal, hogy a vérivás milyen hatással van az egészségre. Mint kiderült, amennyiben valaki csak nagyon kis adagban iszik vért  - mondjuk csupán pár kanállal -, akkor nem okoz kárt a szervezetében. Persze ehhez az is kell, hogy a vér mentes legyen betegségektől. Ám ennél nagyobb dózisban végzetes is lehet a vérrel való táplálkozás.

A vér köztudottan vasban gazdag, amire bizonyos mennyiségben szükségünk van, de ha túl sokat fogyasztunk belőle túladagolhatjuk magunkat, ami szervi elváltozásokhoz és extrém esetben halálhoz is vezethet.