Hayden Cross Paige néven jött a világra Nagy-Britanniában, de soha nem érezte magát igazán nőnek, ezért nagyjából három évvel ezelőtt, 18 éves korában úgy döntött, a Paige helyett felveszi a Hayden nevet, és férfivá operáltatja magát. A nemváltozatás nem csak műtétek sorában nyilvánult meg, hanem abban is, hogy elérte, már jogilag is férfinak tekinthető.  

A gyerekvállalás vágya azonban semmiképp sem nem-kérdés, ezért nőként és férfiként is ugyanannyira szeretett volna egyszer anyává (apává) válni. Az eredeti terve az volt, hogy lefagyasztatja a petesejtjeit, hogy egyszer egy másik nő hordhassa ki a gyerekét, ez viszont egy 4000 eurós procedúra lett volna, amit ő sokallott. Ezért döntött úgy, ő maga fogja megszülni a saját gyerekét, ehhez pedig keres magának egy spermadonort. Tudta, hogy minél hamarabb össze kell hoznia ezt az egészet, a teljes nemváltoztatás után ugyanis esélye sem lett volna rá.

Leállt a műtétekkel, a tesztoszteronhormonokkal, majd a Facebook-on igényelt spermát, amivel elég hamar célt ért, mivel egy ismeretlen személy a Gloucester-i otthona küszöbén hagyott egy adagot. Innentől kezdve minden úgy zajlott, ahogy azt tervezte, teherbe esett, majd június 16-án megszülte kislányát, Trinity-Leigh Louise Crosst.

Cross ettől még nem mondott le arról, hogy egy szép napon teljes értékű férfi legyen, úgyhogy azt tervezi, hogy folytatja, amit elkezdett, és hamarosan visszatér a nemváltoztatás rögös útjára. Nagy-Britanniában egyébként ő az első transznemű férfi, akinek természetes úton született gyermeke. 

Forrás: Daily Mail 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Transznemű férfi szült gyereket Nagy-Britanniában

Ő az első transznemű férfi a szigetországban, aki természetes úton hozta világra a gyerekét.

7 · Jul 08, 2017 12:49pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments