Vannak ezek a híres-hírhedt parkolókirályok, akik valahogy mindig rossz helyre – járdára, mozgássérülteknek fenntartott helyre, buszmegállóba, villamossínre, zebrára – sikerül letenniük az autójukat. És ezek az autók az esetek túlnyomó többségében nem 15 éves, szakadt Suzuki Swiftek, hanem BMW-k, Mercedesek, olykor-olykor pedig Ferrarik és Bentley-k.

Posted by Errol Lipman on Thursday, 18 December 2014

Ha azt hinnénk, hogy ez valami magyar betegség, hát téved, máshol is megesik az ilyen. Itt van például egy fickó, egy elég jómódú üzletember, akinek van egy 7,5 millió fontot, azaz több mint 2 milliárd (!!!) forintot érő villája Londonban. Ez az Errol Lipman nevezetű úr az E-osztályos, 11,6 millió forintot érő Mercedesével nem talált egy rendes parkolót, ezért a 85 éves édesanyja rokkantkártyájának pocsék minőségű fénymásolatát használva állt meg kocsijával. Nem akart a boltoktól túl messze parkolni.

A bíróság bűnösnek találta és ezer fontos, azaz 331 ezer forintos büntetést kell megfizetnie. Ügyvédje amúgy azzal védte: késésben volt, és emiatt hirtelen hozott egy rossz döntést. Akárhogy is, feltételezzük, nem ennek az összegnek a kiköhögésébe fog belerokkanni.

(Daily Mail)