A Buzzfeed hívta fel a figyelmünket erre a tumblrre, amelynek szerzője, Lulu Krause egy szép napon beelegelhetett attól, amiről a blogja szól:

hogy akárhová néz, mindenhol ugyanazt a ruhát látja.

Erről a darabról van szó, amelyet a Zara árult, és amely most körülbelül 13 ezer forintért vásárolható meg az Ebayen. (De egy majdnem ugyanilyet tízezer forintért is megrendelhetnek, ugyancsak a Zarától.)

A ruha nem friss, szerintük a 2016-os őszi-téli szezonban árulták, ezért fordulhat elő, hogy Los Angelestől Spanyolországon át Budapestig egyszerűen mindenhol előfordul: nők tömegei hordták, amíg az időjárás engedte. Ha nem hiszik el, mennyire népszerű, mert mondjuk az önök közvetlen környezetében nem terjedt ragályként, akkor vessenek egy pillantást a gyűjtő Facebook-oldalára, ahová folyamatosan érkeznek az észlelések.

Krause egyébként humorista, és ahogy a Refinery29-nek adott interjújában is megjegyezte, nem akart ő ezzel foglalkozni, de amikor már második szezonban látta mindenhol A Ruhát, kénytelen volt. Szerinte amúgy harmadszorra már nem tér vissza a trend – viszont egyre több férfit lát fehér nadrágba tűrt fehér pólóval, úgyhogy hamarosan lehet, hogy azt is dokumentálni kezdi.

Tényleg ilyen elterjedt ez a ruha?

via Buzzfeed