A brazil Marcio Mizael Matolias (akit a barátai csak "a királynak" neveznek) azt élvezi a legjobban rendhagyó életvitelében, hogy nem kell számlákat vagy bérleti díjat fizetnie, mégis a csodálatos Rio de Janeirói tengerparton élhet. Sokan bepisilnének a gyönyörűségtől, ha mindez ingyen megadatna nekik, de azért talán annyira mégsem kell irigyelni őt. Vagy ki tudja, ha szeretné, irigyelje nyugodtan.

Hiszen, ha csak a fentieket tudja Matoliasról, akkor biztos úgy gondolja, hogy valami ravasz módon, de elképesztő luxusban él. Nos, erről azért nincs szó. A 44 éves férfi úgy játszotta ki a rendszert, hogy 22 évvel ezelőtt épített magának egy saját homokvárat, amely azon túl, hogy baromi jól néz ki, az otthonául is szolgál. Mivel az egész addigi életét is a Guanabara-öböl strandján élte le, az építkezés ötlete egy idő után csak úgy jött magától. 

Azt mondja, nagyon szereti, a könyvei is elférnek benne (pedig csak három négyzetméter az egész), ám, mivel a vár benntartja a hőt, sokszor kénytelen a parton aludni, ha nem szeretne idő előtt hőgutában elhalálozni. Ha a természet közbe szól, és jön egy nagyobb eső, akkor sincs túlzottan elragadtatva, de szerencsére van egy barátja, akinél ilyen esetekben meghúzhatja magát.

Arról sajnos nincsenek információink, hogy mennyi idő újjáépíteni, ha az eső vagy egy arra járó idegen teljesen elsarasítja vagy szétzúzza a Barra da Tijuca-parton fekvő otthonát, de addig fölösleges is ezen lamentálni, amíg Marcio Mizael Matolias ennyire boldog a saját homokvárában. Ráadásul úgy véli, hülyeség megszállottan ragaszkodni a tárgyakhoz, és sokkal fontosabb meglátni a szépséget abban, hogy a dolgok állandóan változnak. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ismerje meg a férfit, aki egy igazi homokvárban él

A legjobban azt szereti benne, hogy nem kell érte bérleti díjat fizetnie.

7 · May 04, 2018 01:27pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

(LadBible)