Az utóbbi években a Saul fia és a Testről és lélekről kapcsán még jobban odafigyeltünk az Oscar-díjakra, mint egyébként. Ezt meg se kérdezzük az alábbi kvízben, mert bizonyára ön is tudja: az előbbi elnyerte a legjobb külföldi filmnek járó díjat, míg az utóbbi egy jelöléssel büszkélkedhet, bár nem nyert. Sőt, ebben a kvízben a legjobb külföldi film kategóriáját teljesen figyelmen kívül hagyjuk, mégis külföldi filmekről lesz szó.

Hatalmas elismerés ugyanis egy nem amerikai alkotásnak, ha elnyeri a legjobb külföldi film díját, de még nagyobb elismerés, ha nemcsak ebben a kicsit futottakmég-utánérzésű kategóriában győz, vagy legalább kap jelölést, hanem egy másik kategóriában is, ahol a nagy hollywoodi filmekkel mérik össze. Az idei egy olyan év, amikor erre a relatíve ritka esetre van egy gyönyörű példa, Alfonso Cuaróntól a Roma, amit nemcsak legjobb külföldi filmnek jelöltek, hanem 9 más kategóriában is kiemelték, többek között esélyes a legjobb film díjára, illetve egy női fő- és egy női mellékszereplőt is jelöltek a színészek közül. A Romát mexikóiak csinálták Mexikóban a saját nyelvükön, a film mégis ugyanazokra az elismerésekre számíthat, mint a hollywoodi produkciók.

Nos, a Roma sikere kapcsán összeállítottunk egy újabb filmkvízt 12 kérdéssel, és mind a 12 kérdés nem angol nyelvű filmek, nem USA-beli művészek Oscar-sikereihez kapcsolódik. Nem lesz könnyű, ráadásul időre megy, de biztosak vagyunk benne, hogy a filmrajongók pont emiatt fogják élvezni!

10 kvízkérdés olyan külföldi filmekről, amik az amerikai filmekkel közös kategóriákban is tudtak nyerni az Oscaron.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »