Nagy hatalom van az Instagramozók kezében.  Az ausztrál Perth város vezetését például rá tudták kényszeríteni, hogy költsenek mintegy 400 ezer dollárt, vagyis körülbelül 112 millió forintot egy nyilvános WC megépítésére, amire azért van szükség, mert a város legnépszerűbb (ha úgy tetszik leginstázhatóbb)  látványosságának közelében nincs közvécé. 

Perth Ausztrália legnagyobb és 4. legnépesebb városa, nyüzsgő belvárossal, egy különleges harangtoronnyal, impozáns botanikuskerttel, ám mégsem ezek a város  leglátogatottabb nevezetességei. A CNN szerint Perth leglátványosabb, legfotogénebb része a Swan folyó torkolatánál található kék színű csónakház, a Crawley Edge. 

Egy gond volt vele: a 2,4 km-es körzetében nincs nyilvános WC, ami nagyon kellemetlenné tette az erre járó turisták életét, akik csakis azért jöttek a folyó torkolatához, hogy Instagramra posztolhassák a házikóról készült képüket. 

A fotózkodó turisták a csónakháztól pont 2,4 km-re lévő Zafferano nevű étterembe jártak, hogy elintézzék folyóügyeiket, de a vendéglátóhely tulajdonosa panaszt tett a városi önkormányzatnál, amiért a turisták elözönlik a helyet, hogy  mellékhelységet használhassák. Mivel fogyasztani nem fogyasztanak, csak a WC-t használják, anyagi kárt okoznak az étteremnek, nem egyszer felfordulást okoztak, és az is előfordult, hogy otrombán viselkedtek a személyzettel vagy a vendégekkel. 

A tulajdonos panaszára reagálva a városvezetés elhatározta, hogy WC-t építtet a híres csónakház közelébe. Igen ám, csakhogy egy olyan épületet képzeltek el, ami modern, letisztult és véletlenül sem csúfítja el a hely hangulatát (hát még az Instagramra szánt képek hátterét). 

A 2019 augusztusára befejeződő munkálatok körülbelül 400 ezer dollárba, vagyis 112 millió forintba kerülnek.