Továbbra is a hasít a filmszínházakban az Agymanók második része.

Még csak most lesz egy hónapja, hogy megérkezett a mozikba az Agymanók folytatása, így is bátran kijelenthető, a film kasszasikernek bizonyul.

Olyannyira bejött a nézőknek Derűék új kalandja, hogy az animációs film sorra dönti a nézettségi-, és bevételi rekordokat, a Pixarnál például már nincs vetélytársa:

nemrég hivatalosan is beelőzte a korábbi csúcstartó Hihetetlen család 2.-t, amely eddig 1,242 milliárd dollárral volt a stúdió legtöbbet hozó produkciója.

Riley agymanói a héten már meghaladták az 1,251 millió dollárt, és ha így haladnak, akkor hamarosan a Jégvarázs bevételeit is megdöntheti (ha eddig nem tette meg), ezzel pedig már biztos dobogós lesz az összesített animációfilmes sikerlistán, amely jelenleg így fest:

  1. Jégvarázs 2. (1,451 milliárd dollár)
  2. Super Mario Bros: A film (1,361 milliárd dollár)
  3. Jégvarázs (1,274 milliárd dollár)

Mivel az Agymanók 2. még mindig jó számot produkál, sőt, egyes helyeken továbbra is premierre vár (például Japánban), így ha be nem is éri, minden bizonnyal alaposan megszorongathatja majd a közeljövőben a többi versenyzőt. Az elvitathatatlan kasszasiker mellett pedig a kritikusoktól is kedvező fogadtatást kapott, az Index cikkét például itt olvashatják a díjvárományos filmről. 

(ign)

(Borítókép: Az Agymanók karakterei. Fotó: Alberto E. Rodriguez/Getty)