Ha Ön rajong a Szépség és a szörnyeteg új, élőszereplős verziójáért, bizonyára minden vágya, hogy egyszer kipróbálhassa, hogy milyen lehet egy több évszázaddal ezelőtt épült kastélyban eltölteni egy éjszakát. A Buzzfeed gyűjtése alapján mutatunk 10 szálláshelyet, ahol kiélheti ezt a fantáziáját! 

1. Dalhousie Castle, Edinburgh

A skóciai Dalhousie-kastély Midlothianban, Edinburgh városától mindössze néhány kilométerre található. Az épület Skócia legöregebb kastélya, amelyet egy hírhedt kalóz építtetett még a 13. században. A szobák 110 dollárnál (kb. 31 ezer forintnál) kezdődnek, itt foglalhat magának szállást. A kastély egy várbörtön hangulatú étkező teremmel is rendelkezik. 

2. Château Le Petit Verdus, Bordeaux

Ez a 19. században renovált épület már egy magasabb árkategória: 1260 dollárért, azaz 365 ezer forintért akár az egész kastélyt kivehetjük egy éjszakára. A mesebeli luxusszállás saját medencével és szaunával egészíti ki a Disney-atmoszférát.

Septembre 2016

Posted by Olivier Marcel - Personal Chef - Bordeaux/Saint Barthélemy on Tuesday, 20 September 2016


3. Fairytale Castle, Loire völgye

Már a nevében is magában hordozza a lényeget ez a mesebeli, Loire menti kastély, amely tökéletesen hozza azt a légkört, amit már több Disney-filmben is láthattunk. Íme egy videó a 23 hálószobával rendelkező csodakastélyról, amelyet 6500 dollárért, azaz 1,8 millió forintért vehet ki egy estére.   

Do you know the fairytale private castle of Ussé? (Loire, France) Un château tout droit sorti des contes de fées: découvrez le Château d'Ussé ? Château d'Ussé Coeur Val de Loire Tourisme Pays de la Loire Tourisme #castles #passion #heritage #patrimoine #château #visit (vidéo: Freeway Drone - Prise de vue aérienne) Find us on / Retrouvez-nous sur www.castellissim.com

Posted by Castellissim on Wednesday, 8 June 2016


4. Sédaiges kastély, Marmanhac

Egy újabb francia kastély, amely az 1300-as években épült. Itt nem csak a Szépség és a szörnyeteg, hanem a Shrek élőszereplős verziója is készülhetett volna, elég csak megnézni ezt a fotót az épületről.


5. Duns Castle, Skócia

Az Edinburgh városától délre fekvő Duns kastély egészen a XIV. századig repít vissza minket. Csodálatos mesebeli táj, és gyakorlatilag a tökéletes helyszín esküvőnek és lakodalomnak is, viszont ahhoz, hogy a teljes épületet kibérelhesse egy éjszakára, 1768 dollárt, azaz mintegy félmillió forintot kell fizetni a tulajdonosnak. 

6. Peter's castle, Galway, Írország

Az ír szálláshely egyszerűen csak így hirdeti magát az Airbnb oldalán:

Élj úgy, mint egy király a kastélyomban!

 A tulajdonos, Peter saját nevén hirdeti ezt az építményt, és nagyon őszintén fogalmaz a leírásban, és leírja, hogy senki ne felejtse el, hogy ez a kastély több, mint 600 éves, és az ilyen épületeket bizony nem fürdőszoba- és zuhanyzóbarátra tervezték, ezért improvizáltak. Ez meg is tekinthető Péter kastélyának honlapján. Mindenesetre ez a legkisebb kastély az összes közül, mindössze egy hálószoba van és maximum 5 ember fér el a rusztikus épületben.


7. Kilcolgan's Castle, Galway, Írország

Írország Galway megyéjében több lenyűgöző kastély is található, a Kilcolgan nevű darab viszont fiatalabb, mint a lista többi szereplője: 1801-ben építették, viszont itt horgászni és lovagolni is lehet.

8. Castello di Ripa d'Oricia, Olaszország

Toszkána nem csak egy olaszországi régió, sokkal több annál: az itt található borvidék, a reneszánsz városok vagy fényűző tengerparti fürdőhelyek miatt is érdemes legalább egyszer az életben ellátogatni erre a környékre. Ráadásul olyan csodálatos kastélyt találhatunk itt, mint a középkorban épült Castello di Ripa d'Oricia.

Castellodiripadorcia

Castello di Ripa d'Orcia (@castelloripadorcia) által megosztott bejegyzés,

9. Parador Oropesa, Spanyolország

Az Oropesa nevű tengerparti településen található erőd valójában egy monstruózus luxushotel lenyűgöző kerttel és saját medencével. Egy szoba ára egy éjszakára itt is 110 dollártól indul.

10. A szörnyeteg kastélya, Párizs, Disneyland

Ez természetesen a lista kakukktojása, hiszen ez nem egy valódi kastély, csak egy mása ez eredeti verziónak: a klasszikus rajzfilm fő helyszínét, a szörnyeteg otthonát (illetve annak kisebb másolatát) megnézhetjük a valóságban is, a párizsi Disneylandben. 

A 2017-es film forgatási helyszíne

Az idén márciusban bemutatott, élőszereplős film helyszíne nem egy valóban létező kastély volt, hanem az angliai Surrey megyében található Shepperton filmstúdió.