Elég sok videó van már a neten, ami azt mutatja, hogy az Olaszországban több hete tartó karantén monotóniáját azzal próbálják néhányan megtörni főleg a félsziget délebbi részein, hogy az emberek az erkélyükről zenélnek a többi lakónak, illetve az esetleges arra járóknak (akikből elvileg ugye nem lehet túl sok, tekintve, hogy kijárási tilalom van). Íme egy példa Palermóból.

Az alábbi videó posztolója azt a címet adta a felvételnek, hogy „ez is csak Nápolyban történik meg”, de persze a többi videó mutatja, hogy természetesen nem csak Nápolyban történhet meg.

A La Repubblica című lap pedig Firenzéből közölt hasonló videót, ami azt mutatja, hogy az arra járók, a szomszéd lakosok, sőt, az egész utca mosolyog-táncol, amikor meghallják, hogy valaki úgy döntött, zenével fogja a környezetét szórakoztatni.

És nemcsak az olaszoknál fordul elő ilyesmi, a fenti, csütörtökön készült borítófotó egy párizsi fiatalembert ábrázol, aki minden este fél 8-kor a balkonjáról ad DJ-szettet az egész világnak. Alább az látható, náluk hogyan néz ki egy ilyen erkélyparti.

Felmerül a kérdés, hogy vajon csak Olasz- vagy Franciaországban számítana-e egy ilyen megmozdulás pozitív reakciókra. Kíváncsiak lennénk, ön mit szólna, ha az ön szomszédja is úgy döntene, hogy kitesz néhány hangfalat az erkélyre, és elkezdené esténként kedvenc számaival szórakoztatni önt és családját. Várjuk a szavazatokat!

DJ az erkélyen. Jó lenne ilyen Magyarországon is?

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ön mit szólna, ha az egyik szomszédja elkezdene DJ-zni a erkélyen a járvány miatt?

Olaszország után már Párizsban is rendszeressé váltak a karanténban az erkélypartik. Szavazzunk! Mi a magyarok véleményére a jelenségről?

203 · Mar 22, 2020 10:15am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments