Tekintettel a koronavírus-járványra, aki csak teheti, otthonról dolgozik, és a korábbi irodai meetingek is az online térbe szorultak. Ez a legtöbb helyen működik is, azonban az angliai South Somerset kerületi tanácsának ülésén a tárgyalni próbáló feleknek kellemetlen élményben volt részük ezen a héten.

A tanácsosok szerdán gyűltek össze laptopjaik előtt, hogy megvitassák a kerület fennhatósága alá tartozó Yeovil város útjavítási terveit. Az ülést azonban nem sokkal a megindítás után trollok zavarták meg. A konferenciahívásba ismeretlenek csatlakoztak be, akiknek már a felhasználónevük is árulkodó volt, ugyanis jócskán tartalmaztak trágár kifejezéseket. A zavarkodók először obszcén jelzőkkel illették a tanácsosokat, majd lenémították őket, és pornófilmeket indítottak el, így az ülés kvázi egy orgiává vált, már ami a hangokat illeti.

A tanácsosok azzal fenyegőztek, hogy ha ülést zavaró trollok nem függesztik fel tevékenységüket, kénytelenek lesznek a rendőrséget is belevonni a dologba.

A történet ellenére a tanács vezetője bizakodó a virtuális üléseket illetően, a szóban forgó kellemetlenségek elkerülésének érdekében pedig egyeztetett egy informatikai szakemberrel, aki innentől kezdve minden online meetinget felügyel majd, hogy senki se zavarhassa meg a tanácsosokat - írja a Somerset Live.