A britek egy beöltözéskedvelő nép sajátos humorérzékkel, amint ezt az alábbi sztori is megerősíti. Észak-Londonban van egy idősek otthona, a Sydmar Lodge Care Home, amit március 12-én lezártak a látogatók elől a koronavírus-járvány miatt, és a bentlakók azóta is a világtól elzárva élnek.

Bizonyos Robert Speker a felelős az otthonban lakók szórakoztatásáért, ami nyilván különösen nagy kihívás most, hogy az idősek már négy hónapja nem találkozhattak a családjukkal, barátaikkal. A férfi azonban kitalált egy jópofa projektet: klasszikus popzenei albumok borítóját fotózzák újra, de úgy, hogy a sztárok helyén az idős otthonlakók pózolnak. Speker a Twitteren osztotta meg az eredményt, mutatjuk is, hogy milyenek lettek.

Fent Adele, Taylor Swift és Bruce Springsteen látható, amint egy-egy idős bentlakó személyesíti meg őket, míg a Queen együttes tagjainak az intézmény dolgozói öltöztek be. Alább Elvis Presley, a The Clash, Michael Jackson, Johnny Cash, a Blink 182, Madonna és David Bowie következik.

A BBC cikke hozzáteszi, hogy az idősek remekül szórakoztak a fotók készítése során, és a képsorozat most jótékonysági gyűjtéshez is inspirációul szolgál. Aki az újrafotózott albumborítókon látható időseknek segíteni szeretne, a GoFundMe nevű oldalon keresztül küldhet támogatást.