Az Egyesült Királyság majdani uralkodója, Vilmos cambridge-i herceg szavaiból és gesztusaiból is árad, hogy feleségével, Katalin cambridge-i hercegnével titokban már elkezdtek készülni arra, hogy átveszik a trónt – írja a Mirror című brit napilap.

Néhány héttel ezelőtt a Velvet is írt arról a híresztelésről, miszerint a 95 éves brit uralkodónő, II. Erzsébet királynő már a távozását készíti elő. Akkor az emberek azon tanakodtak, talán azért kélt szárnyra ez a hír, mert a királynőnek talán egészségi problémái lehetnek, és ezt a feltételezést most tovább erősíti az, hogy a Buckingham-palota csütörtök éjszakai tájékoztatása szerint az uralkodónő rövid időre kórházba került. A palota azonban nem közölte, milyen egészségi okokból vetették alá kórházi vizsgálatnak.

Az, hogy ki követheti majd Erzsébetet a trónon, ha elérkezik a trónutódlás ideje, évtizedes vitának számít. A királynő elsőszülött gyermeke, Károly walesi herceg állítólag nem bírná az uralkodással járó felelősséget és nyomást, ezért úgy tudni, egyre inkább hajlik arra, hogy fiának, Vilmosnak adja át a trónt, akit már 11-12 éves kora óta készítenek arra, hogy egyszer király lesz.

Ehhez köthetően közölte cikkét a Mirror is, melyben azokról a rejtett jelekről írnak, amelyek arra utalnak, hogy Vilmos és neje, Katalin már az uralkodásra készülnek. A cambridge-i hercegi pár nemrég az Earthshot Prize Awards nevű díjkiosztó gála díszvendége volt, ahol Darren Stanton testbeszéd szakértő szerint mindketten őszintén boldogok voltak, és élvezték, hogy megjelenhettek az eseményen, ugyanakkor ezúttal sem riadtak vissza attól, hogy megszegjék a protokollt. Ezt már azzal is sikerült meglépniük, hogy nem vadonatúj, hanem régebbi ruhákat öltöttek magukra.

Bár nem hangoztatják, de Vilmos és Katalin szorgosan dolgoznak azon, hogy a brit királyi családot fontossá és rokonszenvessé tegyék. Azt szeretnék, ha az emberek látnák, mennyire őszinték, nyitottak, és hogy kitartanak a hitük mellett. Ilyenek akarnak maradni. Nagyon szeretik egymást, nagy köztük az egyetértés. Egy új korszak indult a királyi család életében azzal, hogy Vilmosék ennyire megnyíltak.

– magyarázta a szakértő, hozzátéve, Vilmosék a mostani viselkedésükkel igyekeznek megalapozni jövőjüket uralkodókként.

Erzsébet királynő csak 27 éves volt, amikor trónra került, így azt, hogy ő milyen uralkodó lett, többnyire az befolyásolta, milyen értékeket képviseltek az elődei. Vilmos helyzete teljesen más a Mirror szerint. Azt írják, neki adott a lehetőség, hogy úgy alakítsa a jövőjét  az Egyesült Királyság majdani uralkodójaként, ahogy jónak látja.