De tényleg a legmenőbb. 

Adott itt nekünk egy dán zenekar, pontosabban "A" Nemzeti Dán Kamarazenekar, akik arra vállalkoztak, hogy úgy fogják ütni a dobokat, fújni a trombitát, pengetni a húrokat, (stb.), hogy előtte nemes egyszerűséggel elrágcsálják a világ legerősebb chili paprikáját. Mindenképpen nézze végig a videót: az első pár másodpercben még mintha mi sem történt volna, zajlik a koncert, aztán jön az izzadás, taknyozás, könnyes szemek, izzó, vörös, felpuddadt szájak, az ember küzdelme az elemekkel. És a végén: a totális megkönnyebbülés. 

Az alábbi videót elnézve mélyen bánjuk, hogy eddig méltatlanul keveset írtunk a dán komolyzenéről, és különösen a Dán Nemzeti Kamarazenekarról. Már főként azért is sajnáljuk, mert nemrég jelentették be, hogy a 75 éve működő, jelenleg Fischer Ádám vezette, 42 tagú zenekart egy nagyszabású takarékossági csomag részeként 2014 végén felszámolják.

Talán ez volt az ő könnyes búcsújuk, és amennyiben az volt, megemeljük a kalapunkat, mert ilyen stílusosan még senki nem adott komolyzenei koncertet, és vont emelt fővel ilyen brutálisan tökéletes párhuzamot. Mi mondtuk, hogy menő, nézze csak!