A 60 éves Phil Ruddot csütörtökön tartóztatták le új-zélandi otthonában. A gyanú szerint az AC/DC dobosa megpróbált beszervezni valakit, hogy két embert megölessen. Az Independent értesülései szerint már ejtették is, viszont halálos fenyegetés és drogbirtoklás miatt bíróság elé kell állnia. 

Egy, a zenészhez közel álló informátor szerint a gyanúsítás teljesen légből kapott, és semmilyen bizonyíték nem támasztotta alá, így nem csoda hogy ejtették ezt a gyanúsítást. Rudd ügyvédje, Paul Mabey pedig közleményében már arról beszélt, hogy a bérgyilkos fogadásáról szóló gyanú annyira megalapozatlan, hogy be sem szabadott volna kerülnie a többi közé. Az ügyvéd kiemelte, hogy ügyfelének mérhetetlen nagy kárt okozott, hogy alaptalanul gyanúsították meg ilyen súlyos dologgal a nyilvánosság előtt. 

A híreket megerősítette a helyi ügyész is, de a drogbirtoklás és halálos fenyegetés miatti vádpontokban így is bűnösnek találhatják a zenészt. 

Az Independent megkérdezte az Aucklandi Egyetem jogászprofesszorát is, aki elmondta, hogy nem igazán érti a rendőrség részéről a kapkodást, hiszen egy ilyen horderejű gyanú esetében előzetes bizonyítékok vagy éppen szemtanúk szoktak rendelkezésre állni. A jogász professzor szerint Rudd akár anyagi kártérítést is kérhet.