Mostanában minden videóról inkább az szokott kiderülni, hogy beállított volt, vagy társadalmi kísérlet, vagy gerillamarketing. Ehhez képest most a Daily Mirror azt írja, a februárban közérdeklődést kiváltott, cseh ördögűzős videóról megerősítették, hogy valódi. Ha lemaradtak volna róla, alant még megnézhetik.

A lap szerint a kétperces videót valóban a csehországi Vranov nad Dyjiben vették fel, és katolikus ördögűző ceremónia látható rajta (egy kulcslyukon keresztül).

A videót a 26 éves Daniel Trochta készítette, az ördögűzés alanyáról, egy nagyon hangosan, nagyon trágár dolgokat (állítólag, sajnos nem tudunk csehül) ordibáló nőről viszont nincs információnk, ahogy állapotáról sem.

Marek Dunda pap mindenesetre megerősítette, hogy ez tényleg ördögűzés, és azt mondta róla: „ha valamit egy kulcslyukon keresztül vesznek fel, arról nincs mit mondani”, ami, lássuk be, elég béna érv. Szerencsére folytatta: „arra kértük Istent, hogy védelmezze, és szabadítsa fel azt a személyt. Egy latin nyelvű imát használtunk a segítségkéréshez”.

A Mirror szerint a helyieket megosztja a tény, hogy ilyesmi történik a templomukban, mert elég ijesztő hanghatásokkal jár. Az 51 éves Iveta Pecharova azt mondta, „nem értek vele egyet. Többször előfordult már, és a zaj messzire elhallatszik a templomtól”. A 36 éves Marie Brozkova szerint viszont nincs ezzel semmi baj. „Hívő vagyok, templomba járok, és hiszem, hogy ha a papunk ilyet tesz, akkor igaza van.” Lubomir Vedra polgármester igyekezett jelezni, már utánajárt a kérdésnek, és „a pap semmi törvénybe ütközőt nem tett”.

Kommentálná? A Facebookon tegye!