mit csináltak ekkor mások?

Jennifer Lopez 2002-ben volt 33 éves. Akkor kiadott egy remixalbumot, ami azonnal a Billboard első helyén nyitott. Megnyitotta saját éttermét, a Madrè's-t, szerepelt két filmben, krav magára járt, kiadott egy parfümöt (sokáig az Egyesült Államok legkelendőbbjét), lett egy új albuma, összejött Ben Affleckkel, és kijött a Jenny From The Block, ami azóta is kiirthatatlan a rádiókból.

Celine Dion 2001-ben lett ennyi idős. Januárban megszületett első gyereke, René-Charles Dion Angélil. Férje betegsége miatt ekkor már egy ideje nem zenélt, de a terrortámadások után jótékonysági koncertet adott. Decemberben pedig kiadta életrajzi könyvét.

Whitney Houston 1996-ban töltötte be a harminchármat. Ekkor jött ki a aKinek a papné című filmje, amellyel minden idők egyik legjobban fizetett színésznőjévé vált (10 millió dollárt kapott érte), a NAACP még díjat is adott az alakításáért. A filmzenét is ő készítette, jó kritikákat kapott. Lánya, Bobbi Kristina Houston Brown ekkor töltötte be a hármat.

Gwen Stefani 2002-ben lett ennyi, és pont abban az évben ment férjhez Gavin Rossdale-hez. Még a No Doubt tagja volt, de már szólóban is nyomult; ekkor jött ki az Eve-vel közös Let Me Blow Ya Mind. Ezen kívül szerepelt a Dawson és a haverok egyik epizódjában.

Mariah Carey-ről hivatalosan továbbra sem tudni, hány éves. De még a Wikipedia is legrosszabb esetben 1969-re teszi a születését, tehát nála is 2002-t kell figyelni. Ekkor szerepelt egy felejthető filmben, és kijött a Charmbracelet című filmje.

Britney Jean Spears 1981. december 2-án született, vagyis 33 éves lett. Ennek örömére összegyűjtöttük a legfontosabb számokat, amelyekkel jellemezni lehet élete eddigi fontos eseményeit.

8

Ennyi lemeze jelent meg. Az első, a ...Baby One More Time 1999-ben (a mai napig ebből fogyott a legtöbb, több mint 30 millió), és 2001-ig minden évben kiadott egyet. Az első nagyobb szünet a 2003-as In The Zone és a 2007-es Blackout között volt, na de ha ennél is több részletre kíváncsiak, itt nézzenek szét. A 2013-as Britney Jean a legfrisebb albuma.

41

Ennyi hivatalos klip készült a dalaihoz (amelyek között vannak filmzenék is, szóval azok csak félig érnek). A lassú dalokhoz készült videókban általában látványosan szomorú volt, vagy látványosan szerelmes, a legalább középtempós popdalokhoz viszont mindig összeraktak neki egy olyan koreográfiát, amelyet aztán süldő tinilányok milliói gyakoroltak a vivatévé és a tükör előtt (true story). Aztán általában gyorsan feladták, mert nem volt könnyű (true story). Az első ilyet 1998-ban lehetett látni, a Baby One More Time klipjében, de mérföldkő az Oops I Did It Again vajonmitgondoltak-mozdulatsora is. Sajnos a legutóbbiban, a Perfume-ben már nincs ilyen, vigasztalódjnak a Crazyvel, amelyben Melissa Joan Hart is szerepel,a kilencvenes évek szinte összes kötelező divateleme mellett.

2

Az énekesnőnek ennyi gyereke van. Nagyobbik fia, Sean Preston 2005-ben, a kisebbik, Jayden James egy évvel később született. Mindkettejük édesapja Kevin Federline táncos.

Spears kétszer volt férjnél, először gyerekkori barátjához, Jason Alexanderhez ment hozzá 2004 januárjában, Las Vegasban. A házasságot 55 órával később érvénytelenítették, arra hivatkozva, hogy Spears nem volt képes felmérni tette következményeit. Amit magyarul talán úgy mondhatnánk: úgy be volt nyomva, hogy ki se látott a fejéből. A második házasságát Kevin Federline-nal kötötte, és azért jóval tovább tartott – bár nem kevésbé volt kalandos.

2004 júliusában lettek jegyesek (akkor három hónapja ismerték egymást), és akkor Federline exbarátnője, Shar Jackson színésznő még terhes volt a második közös gyerekükkel.  A média emiatt (is) szívesen foglalkozott velük, hát még a szeptember 18-án tartott esküvőjükkel. Ami már csak azért is érdekes volt, mert október hatodikáig hivatalosan nem is lettek házasok, addigra sikerült csak véglegesíteni a házassági szerződést. Spears a második gyerekük születése után két hónappal, 2006 novemberében adta be a válókeresetet, kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva.

23

Összesen ennyi reklámban szerepelt. Sztársági evolúcióját elég jól mutatja, hogy eleinte nassolnivalókat, majd a Pepsit reklámozta, a kétezres évek elején már komolyabb termékeket is vele adtak el: a Toyotától a Herbal Essencesig rengetegen reklámoztak vele. Végül már a saját holmijait propagálta.

3

Ennyi, ma világsztárnak számító emberrel dolgozott együtt gyerekkorában a Mickey Mouse Club című tévéműsorban. A következőkkel: Christina Aguilera, Ryan Gosling, Justin Timberlake.

7

Összesen hét turnéval járta körbe a világot. Az első alatt, 1999-ben még csak 18 éves volt, a legutóbbi, Femme Fatale Tour című 2011-ben zajlott.

1

A fentiekhez képest mostanában Britney Spears mindössze egyetlen helyen lép fel: Las Vegasban.

8

Januárban ennyi éve lesz, hogy leborotválta a haját.