2014-ben három rettentően fontos celebesküvőt tartottak: Angelina Jolie és Amal Alamuddin mellett Kim Kardashian ment úgy férjhez, hogy az egész világ tudni akart róla, lehetőleg minél több részletet. Most visszaemlékszünk mindegyikre, hogy eldönthesse, melyik volt az év legfontosabb sztár-házasságkötése. Vigyázat: nem lesz egyszerű!

Angelina Jolie és Brad Pitt

A pár: két szexszimbólum; Jolie a színészettől visszavonult rendező, Pitt a producerkedéssel is elfoglalt színész. Mindkettejüket a világ legszebb embereiként tartják számon. Hat gyereket nevelnek, együtt jótékonykodnak, láthatólag tökéletesen kiegészítik egymást.

Időpont, helyszín: 2014. augusztus 23-án házasodtak össze, a Château Miraval nevű, saját birtokukon lévő kápolnában.

Miért fontos: Mindkét házasfél akkora sztár a maga jogán, és kettejük közös és külön élettörténetében is annyi népmesei fordulat van, hogy egyszerűen mindenkit érdekelt, hogy a tökéletes pár mikor házasodik össze. Mi egy ideig még követtük a találgatásokat, aztán feladtuk, és azt írtuk, lehet, hogy már túl is vannak rajta, és csak röhögnek a világon. Aztán másnap kiderült, hogy tényleg.

Mennyi ideje vannak együtt: 2005-ben dolgoztak együtt először, tehát kilenc éve ismerik egymást. Mindketten többször nyilatkozták, hogy a Mr.&Mrs. Smith forgatásán még nem jöttek össze, és hát hülyék lettek volna mást mondani, mivel Pitt akkor még Jennifer Aniston férje volt. De azt már bevallották, hogy akkor lettek szerelmesek egymásba.

Menyasszony: Jolie 39 évesen ment férjhez, harmadszorra (előző férjei: Jonny Lee Miller [1996-1999] és Billy Bob Thornton [2000-2003]). A People-nak a menyasszony azt mondta, legidősebb fiai, Maddox és Pax vezették az oltárhoz. A ruháját Atelier Versace szabómestere, Luigi Massi varrta, azt is, és a fátylat is Jolie gyerekeinek rajzai díszítették. A fogadalmakat is ők írták. Édesanyja egyik gyűrűjét viselte, Pitt meg amúgy az egyik fia nyakkendőjét, mert elfelejtett sajátot vinni.

Násznép: kizárólag nagyon közeli családtagok és barátok, összesen húsz fő. Ők dúdolták a nászindulót.

Amal Alamuddin és George Clooney

A pár: Alamuddin iszonyúan menő, nemzetközi hírű jogász, többek közt Julian Assange-ot védi, jószolgálati tevékenységet végez, igazi anticeleb. Clooney évtizedek óta jópasiként számon tartott színész, aki egyre többet foglalkozik jótékonysággal.

Időpont, helyszín: 2014. szeptember 27., Velence, Áman Canal Grande Venice.

Miért fontos: Senki sem hitte el, hogy George Clooney valaha is megházasodik, úgy tűnt, neki a dögös modelleket habzsoló agglegény-életmód jön be a legjobban (van olvasó, aki az esküvő előttig rendszeresen írogatott nekünk arról, hogy értsük már meg, Clooney meleg). Alamuddin pedig pont az a nő, akinek minden jóérzésű ember kívánja, hogy összejöjjön álmai férfijával: okos, (jótékonysági tevékenységéből ítélve) jólelkű, visszafogott, botránymentes, rokonszenves személy.

Mennyi ideje voltak együtt: hivatalosan nem tudni, de talán másfél éve találkozgattak már, mire oltár elé álltak. Az eljegyzés áprilisban volt.

Menyasszony: Ez a 36 éves Alamuddin (ma már Clooney!) első házassága. Egy Oscar de la Renta ruhában állt oltár elé, férje Armanit viselt. (Alamuddin amúgy egész hétvégén fantasztikus ruhákban mutatkozott.)

Násznép: Körülbelül száz fő, család és barátok. Zárt körű bulival, iszonyatos biztonsági intézkedésekkel, de így is sok minden kiderült.

Egyéb: Clooney a neje miatt leszokott a cigiről. Egy szállóvendéget nagyon felhúzott az egyik utó-lagzijuk, okkal. De a legdurvább mégis az, hogy az In Touch drónokkal követte a násznép mozgását.

Kim Kardashian és Kanye West

A pár: Kim Kardashian másodgenerációs celeb, realitysztár, a nő, aki mindennel foglalkozik (tévéműsor, modellkedés, divattervezés, parfüm stb.). Kanye West rapper, producer, neki is elég hosszú a tevékenységikör-listája.

Időpont, helyszín:  2014. május 24., Forte di Belvedere, Firenze (Olaszország). 

Miért fontos: Kim Kardashian a világ egyik leghaszontalabb celebe, realitysztár és instagramfüggő mivolta okán arról is mindenki értesül az internetről, ha sóhajt egyet. Az előző esküvője körül is hihetetlen nagy volt a felhajtás, most erre is sikerült rátenni egy lapáttal.

Mennyi ideje voltak együtt: 2012 áprilisa óta randevúzgattak, mondjuk akkor Kardashian még hivatalosan Kris Humphries kosaras neje volt.

Menyasszony: Ez a harmadik házassága, azóta betöltötte a harmincnégyet. Givenchy Haute Couture ruhában állt oltár elé, a lánya is fehéret viselt.

Vendégkör: Mindenki, aki számít, és még többen, akik nem, viszont gazdagok.

Egyéb: Fotók itt. Volt ott egy szexi pap! Az első esküvői fotó pedigminden idők leglájkoltabb képe lett az instagramon.

Na, és most döntsön, ha tud! 

Szóval, melyik volt az év legcsodálatosabb celebesküvője?