2014-ben is eltávozott néhány igazán nagyszerű celeb az anyagi világból, ám van néhány olyan állócsillag, akik évek, évtizedek óta kísértik a sorsot önpusztító életmódjukkal, csodálatos módon mégis élnek, teljesen összezavarva ezzel az orvostudományban jártas embereket. 

Egy ilyen lista alfája és omegája egyértelműen a Rolling Stones élő kövülete,

Keith Richards

Nos, talán ő a bizonyíték a földönkívüli létforma, vagy a 12 szálú DNS létezésére, de az biztos, hogy biológiailag megfejthetetlen esemény az ő létezése.

Már 1967-ben olyan szinten tolta a drogokat, hogy le is tartóztatták, vagyis a legszerényebb számítások szerint is közel fél évszázada heroin- és egyéb kábítószerfüggő. Nyilván ehhez hozzáadódik még a mérsékeltnek nem nevezhető alkoholfogyasztás, és minden, ami egy rocksztár életének része. Ha ez még nem lenne elég, 2006-ban leesett egy fa tetejéről (nem biztos hogy akarjuk tudni, hogy került oda) és koponyaműtétet kellett rajta végrehajtani.

De persze ezt is túlélte, naná. Nem sokkal ezután azt is bevallotta, hogy egyszer úgy szétütötte magát, hogy az apja hamvait is felszívta, de később már azt nyilatkozta, csak viccelt. Most 2014 van, és Richards még mindig kitart, bár állítólag már csak füvet szív.

Gary Busey

Ő az a tag, aki olyan súlyos kokainfüggő, hogy egyszer még a kutyája szőréről is leszippantotta a véletlenül rászórt anyagot.

Ezt ő mondta.

De ez még semmi, egy motorbalesetben ugyanis olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy az orvosok maradandó agykárosodástól tartottak. Nem alaptalanul. Bár Busey sorra szerepelt a filmekben, és televíziós műsorokban, kétségtelen hogy valami végleg összezavarodott a koponyájában, amelynek tartalmát azóta is szorgalmasan áztatja alkoholban és drogokban.

1995-ben egyszer már majdnem belehalt egy kokain és GHB túladagolásba, emellett 1997-ben rákkal műtötték, egyszer pedig Új-Mexikóban elaludt a volánnál, és csak arra ébredt fel, hogy az autója leszaltózik az autópályáról, nagyjából 140 km/órás sebességgel.

Van még egy genetikailag megfejthetetlen rejtély a még mindig élő celebek sorában, és ez természetesen

Ozzy Osbourne

Az ő szervezete már a tudósokat is elgondolkodtatta, olyannyira, hogy 2010-ben hivatalosan is mutánssá nyilvánították. Nem csoda, a már hetvenes években – a Black Sabbath énekeseként - is durván hasító rocker 1979-ben azzal vezette le kiválását a bandából, hogy három hónapon keresztül szétütötte magát bezárt hotelszobájában. Aztán csak rosszabb lett.

Egy Mötley Crüe-t kísérő turnén egy csík hangyát is felszívott, és alkohol, kokain, fájdalomcsillapító, altató, LSD, nyugtató és még ki tudja mihez fűződő függősége évtizedeken át kitartott, mint ahogy ő is. Pedig egy csúnya balesetben még a nyakát is eltörte, azt pedig nehéz figyelmen kívül hagyni, hogy egy Parkinson-kórhoz nagyon hasonló betegségben szenved, amit csak folyamatos gyógyszeres kezeléssel lehet kontrollálni.

Egy kissé későbbi, de önpusztításban legalább annyira lelkes darab

Charlie Sheen

A színész 2011-re már odáig jutott, hogy mindössze fél év alatt fél millió dollárt (közel 126 millió forint) szórt el kurvákra és drogokra. Márpedig ha kiszámoljuk, ennyi pénzért mennyi prostit és anyagot szerzett, teljesen érthetetlen hogyan bírta ezt feldolgozni a teste.

Ekkorra persze már igazán profi volt a halál elkerülésében: annak idején, a Szakasz forgatásán például majdnem kiesett egy helikopterből, csak kollégája, Keith David segített neki az utolsó pillanatban. A Porsche-tolvajok forgatásán pedig az arcába robbant egy kellékbomba, ami maradandó nyomot is hagyott a bőrén. Volt, hogy halálhírét keltették, és 1998-ban egy túladagolás majdnem elvitte, de azóta is csak a karrierjét sikerült meggyilkolnia, és úgy tűnik, esze ágában sincs csökkenteni a vérében keringő drogok mennyiségét.

Egy még fiatalabb generációt képvisel

Macaulay Culkin

aki abban biztosan rávert a többiekre, hogy már harminc éves kora előtt olyan állapotba került, hogy kisebb csoda lett életben maradása. 2011 neki sem volt túl szerencsés éve, addigra már nyilvánvaló lett, hogy színészi karrierje végleg elúszott, szakított Mila Kunisszal és nagy erőkkel elindult a lejtőn. Vagyis annak utolsó szakaszán. Nem telt el egy év, és már súlyos dollárezreket szórt el kemény drogokra, és egyre durvábban nézett ki.

Mostanában halálhíre ellenére újra kezd magához térni, de ez azért mégsem olyan megnyugtató.