Legalábbis ezt állítja Simonette DaCosta, aki 2013 októberében dolgozott egy ideig az énekesnő ikrei mellett, és most nem csak úgy hiábavaló módon panaszkodik, hanem inkább beperelte Carey-t és volt férjét, Nick Cannont. 

A keresetet szerdán nyújtotta be a Manhattani Szövetségi Bíróságra, és ügyvédje szerint minimum 100 ezer dollárt (több mint 26 millió forint) követel kártérítésként, írja a NyDailynews.

DaCosta azt állítja, Carey heti 100 óra munkára kötelezte - legtöbbször 24 órás készenlétben - ám a túlóráit nem volt hajlandó kifizetni. Sokszor nem volt ideje pihenni, vagy enni, és az is előfordult hogy a sztármama az éjszaka közepén ébresztette fel, hogy látni akarja a gyerekeket.

Az énekesnő  dada szerint nem tűrt semmilyen késlekedést, ha épp akart valamit, azonnal ugrania kellett.

Végül 2014 januárban azzal az indokkal rúgta ki DaCostát, hogy túl közel került a gyerekekhez. 

Carey egyelőre nem kommentálta a dolgot, mindenesetre ez már nem az első eset, hogy hasonló okból bírósághoz fordul valaki a környezetéből.

Tavaly decemberben egykori asszisztense, Ylser Oliver perelte be szintén kizsákmányolás és ki nem fizetett bér miatt, de 2010-be is indult ellene eljárás. Akkor a sztárok körében közkedvelt állatorvos, Cindy Bressler követelt rajta dollártízezreket, ki nem fizetett számlái ellenértékeként.