Még mielőtt egy igazi hater posztba kezdenénk, fontos leszögezni, hogy Lena Dunham az egyik legtehetségesebb filmes csaj a tengerentúlon, hogy a Girls egy olyan sorozat a csajokról, amire már nagy szükség volt a Szex és New York után. A gond nem is a filmezéssel, producerkedéssel vagy a színészkedéssel van Lena Dunham esetében, hanem minden mással, ami nem a munkásságáról szól – de azzal szorosan összefügg. A túlzott önigazolása, az öncélú magamutogatása, a testével való furcsa viszonya azt az egyetlen dolgot üzeni a világnak, hogy mindenkikapjabe ÉN akkorismegmutatom. A probléma az, hogy ehhez elég csak forgatókönyveket írnia és rendeznie, nem kell mellbimbótapaszos meztelenkedős fotó is az Instagramra. Összeszedtük, mit nem bírunk Lena Dunhamben, röviden: az mindig béna, ha valaki a meztelenkedéssel akarja felhívni magára a figyelmet.

 Túl öncélú

A Girls egy-egy epizódjában tényleg megtörténik, hogy a négy főszereplő közül egyedül Lena Dunham visel bikinit egy teljes epizódban a tengerparton. A másik három karakter szándékosan törölközőben vagy ruhában látható – kicsit szájbarágós az üzenet, hogy telt idomokkal sem ciki bikiniben lenni. Akkor lenne ez egyensúlyban, ha tényleg minden szereplő bikiniben lenne – kismellű, nagymellű, nagyseggű és a férfiak is. A szájbarágós mondanivalója már szinte hozzánőtt Lena Dunhamhez: a természetes idomok és természetes szépség is címlapra való, hirdeti, mindezt a szexizmus ellenharcosaként.

 A magabiztossága visszatetsző

Lena Dunham a pluszkilóival jól elvan, legalábbis ezt mutatja magáról, mégis van, hogy hasleszorítós bugyikában fotózza magát olyan pózban, amiben karcsúbbnak tűnik. Ráadásul akárhányszor megjelenik valamelyik vörösszőnyeges eseményen, mintha szándékosan választana előnytelenebbnél előnytelenebb ruhát magának – ezzel is hirdetve, hogy ő mennyire alternatív, mennyire más. Csakhát a zöld haj nem mindenkinek áll jól, és ha akar, tud ő jól is kinézni. 

 Mégis ki kíváncsi egy újabb magamutogató celebre?

Válságkezelő menedzsert fogadott fel

Lena Dunham felbérelte Judy Smith válságkezelő menedzsert, valószínűleg köze van ennek ahhoz, hogy a hírnevét védené. A kijelentései, a véleménye többször is felháborodást váltott ki - a reakciója erre mindössze annyi, hogy nem óhajtja magát cenzúrázni. 

 Bimbótapaszos mellek, bugyi, fürdőzős fotók a kádból, tortaevés és társai: azok, akik szeretik, azt mondják, Lena Dunham bátor, és jól érzi magát a bőrében, miért ne mutathatná meg. A másik oldal szerint ez a magamutogatás Miley Cyrus karrierjének se tett jót –  mellesleg megbélyegezte egy életre. Maximum a reality celebeknek éri meg állandóan mellekkel és seggekkel szerepelni a címlapokon, mert mást nem tudnak. 

 Nincs ízlése, de mintha ennek az ellenkezőjét akarná bizonygatni

Lena Dunham mindenféle fórumon azt hirdeti magáról, hogy ő bizony nem egy újabb egyhangú szexi nő, hanem nagyon más, mint bárki más. Akár kövér valaki, akár nem, meg tudja találni azt az összhangot a teste és a külseje közt, ami hitelesen közvetíti a személyiségét. Példának máris Beth Ditto szolgálhat, aki tényleg kövér, nemcsak 15 kilónyi felesleg van rajta, és nincs mit bizonygatnia, mert nem kérdés, hogy egy istennő.

 Beképzelt és unalmas, nem vicces

A sokadik béna haj, béna smink, béna ruha és az újabb meztelenkedés egy idő után már nem hipszter és még csak nem is normcore, hanem unalmas. Lena Dunham a nyilatkozatai alapján úgy tűnik, mint aki nagyon meg akarja mutatni, mennyire okos és jól képzett, művelt, és nagyon ért ahhoz, amit csinál. Egyáltalán nem valóságos vagy hiteles ahogyan teszi, pedig nagyon annak akarja magát mutatni.