Ha nem volt elég ez a 25 dolog, amit eddig esetleg nem tudott a Jóbarátokról, akkor most nagyon fog örülni, mert a Huffington Post talált még hat olyan dolgot, amit eddig szinte biztos, hogy nem tudott.

1.

Chandlert gyakorlatilag az őt alakító Matthew Perry-ről mintázták

Legalábbis egy 1995-ös People magazinban megjelent cikk szerint Chandler Bing fura viselkedését és szokásait, sőt még a nőkhöz való egészen érdekes viszonyát is Perry vitte bele a karakterbe, vagyis gyakorlatilag saját magát figurázta ki így.

Ezek a karakterek mi magunk vagyunk, csak egy kissé eltúlzott, de sokkal szórakoztatóbb formában

– mondta akkor a színész.

2.

Jennifer Aniston tartott a Matt LeBlanc-kal való találkozástól

Mivel a forgatókönyv alapján egy macsó modellnek állították be, Aniston nem igazán akart vele találkozni, illetve együtt dolgozni. Aztán persze rájöttek, hogy jófej. 

3. Az is kiderült, hogy miért volt ilyen lehetetlenül nagy lakása Monicának

Azt már akkoriban is mindenki sejthette, hogy egyébként nem nagyon engedhetne meg magának valaki egy ekkora lakást New Yorkban. De végre tudjuk, hogy az ilyen hat emeletes bérházakban a legfelső szintek olcsóbbak, mert odáig senki nem akar már fellépcsőzni, és hát Monica lakása magasan volt.

A lakás berendezését egyébként a sorozat két díszlettervezőjének 70-es évekbeli lakásáról mintázták.
 

4.

Féltek a meleg esküvőre érkező reakcióktól

Bár a Jóbarátok elején még sok meleg viccet sütöttek el, később egy egész rész szólt arról, hogy Ross exfelesége és annak barátnője összeházasodnak.

Az állítólag NBC rettegett is tőle, hogy tonnányi örjöngő levelet fognak kapni emiatt, de végül csak négyen panaszos telefon érkezett emiatt. 

5.

Még a legnagyobb hibára is van magyarázat

A fanatikus rajongók sokszor hibaként emlegetik azt, hogy a ház, amiben elvileg a szereplők két lakása van, és amit a sorozatban vágóképként többször is mutatnak, nem nézhetne ki úgy, ahogy, már ha a lakásokat vesszük alapul.

Monica lakásának ugyanis van egy erkélye, méghozzá egy hatalmas ablakkal együtt, a házon kívül viszont nem látszódik ilyen erkély, ellenben van tűzlépcső, ami pedig egyik lakás ablakában sincs.

A sorozat készítői azzal magyarázták meg a dolgot, hogy a két lakás a ház másik oldalán található. Azon az oldalon, amit soha nem mutatnak. 

6.

A Central Perk kávézó sem csak úgy kipattant valaki fejéből, azt is egy létező, Manhattanben található étteremről mintázták

És természetesen arról az étteremről, ahova a sorozat készítői jártak rendszeresen, úgy, mint a Jóbarátok szereplői. A hely, ami amúgy az Arnold's Turtle nevet viselte, és egy vegetariánus étterem volt, már rég bezárt, de a helyén most szintén egy étterem található a Bank Street 51. szám alatt. Szóval ha esetleg New Yokrban jár, és fanatikus Jóbarátok-rajongó, megnézheti.