Az iskolában pufóknak csúfolták, aztán a saját bevallása szerint egy ördögi hang mondta a fejében, hogy fogyjon tovább: végül17 évesen már csak 30 kilót nyomott az anorexiás tini. 

Egy ördögi hang azt mondta a fejemben, hogy legyek még vékonyabb, és még vékonyabb" 

– Christie Swadling még gyerek volt, amikor őrült fogyókúrába kezdett. A Daily Mailnek azt mondta, eleinte azért, mert általoson iskolában pufóknak csúfolták, később pedig a magazinok címlaplányaira akart hasonlítani.  

Olyan akart lenni, mint Miranda Kerr, ezért naponta többször sportolt, és ennek ellenére nem csak a szénhidrátot, de még az ételt is megvonta magától. Ha jobban érezte magát, akkor is csak naponta kétszer evett, de figyelt rá, hogy ne vigyen be sok táplálékot, nehogy zsírként raktározza el a szervezete. Naponta maximum 300 kalóriát evett (egy egészséges gyerek kalóriabevitele 2000 kcal fölött van). Háromszor került kórházba, végül 17 évesen már annyira rosszul lett, hogy lábra sem tudott állni, ekkor úgy döntött, hogy változtat: továbbra is pufóknak érezte magát, 30 kilója ellenére, de már kezdte felfogni, hogy ez nem más, mint testképzavar. Legalább felfogta, hogy ez egy betegség.

*

A photo posted by CHRISTIE-LEE SWADLING (@christieswadling) on

Ma már több ezer lány követi Instagramon, és az a célja, hogy lebeszélje a a fiatalokat az őrült diétákról, és rávegye őket, hogy koplalás helyett inkább étkezzenek egészségesen és mozogjanak. 

Az átváltozása megdöbbentő és borzalmas egyben, ma már tudja, bele is halhatott volna abba, hogy éheztette magát: