Van elég, szóval lehet válogatni, meg pontozni. Van Vin Dieseles meg mentes, sőt, Tokiós, driftelős is. Ha esetleg nem látta volna mind, a gifek alapján is értékelhet, az utolsó részt pedig megnézheti moziban, a Jason Stathames cameóval együtt. Már tényleg csak ő hiányzott a szériából. Természetesen az eddigi gyakorlatnak megfelelően a magas pontszám a legjobb Halálos irambannak jár. (Vigyázzon, lesz egy csomó spoiler!)

1. Halálos iramban (The Fast and the Furious)

Az első részben ismerjük meg Dom Torrettót (Vin Diesel), aki eléggé szereti az illegális autóversenyeket. Jó is benne, rendesen megél az autós bizniszekből. Dom nője, Letty Ortiz (Michelle Rodriguez) szintén a műhelyben dolgozik, és ekkor jön a csavar. Belép a képbe Brian O'Conner (Paul Walker), aki felforgat mindent. Rendőrként beépül a társaságba, de közben megkedveli őket, Dom testvérébe pedig egyenesen bele is szeret. A rövid összefoglaló után szavazzon! 

2. Halálosabb iramban (2 Fast 2 Furious)

Már csak azért is szerepel az eredeti cím a magyar mellett, hogy lássa, mennyire kreatívan variálták az alkotók a részeket. Persze a magyar fordításokat sem kell félteni. Mivel ez a második rész, ez már a Halálosabb iramban. Ebben a filmben egy kicsit elkanyarodunk az eredeti felállástól. Brian O'Connert egy FBI-os ügy hozza össze gyerekkori barátjával. Dom testvére helyett most egy másik nővel kavar, akit Eva Mendes játszik. Többek között az is kiderül, hogy O'Connernek nem kell az utat figyelnie vezetés közben, ő egyszerűen csak érzi, mikor kell fékezni. 

3. Halálos iramban: Tokiói hajsza (The Fast and the Furious: Tokyo Drift)

Már megint nem Dom van a középpontban, de aztán minden összeáll, ne féljen! Egy baromi túlkoros gimnazistával, Sean Boswellel (Lucas Black) annyira kiszúr az anyja, hogy Tokióba küldi. Túl sok gond volt a harmincas éveit masszívan taposó tizenévessel, nem nagyon tudta abbahagyni az autóversenyzést. Ez Japánban sincs másképp, és már az első napon összeismerkedik. az ázsiai drift legkeményebb arcaival. Persze elszereti egy yakuza (!!!) iskolatársa nőjét, szóval driftelni kell a csajáért. A rész egyik legpozitívabb szereplője Han (Sung Kang), aki amellett, hogy nagyon szeret enni, felkarolja a nyomi fiút, és alárak egy halom, méregdrága kocsit, aztán sajnos rossz vége lesz, és felrobban. 

4. Halálos iram (Fast & Furious)

A legszembetűnőbb különbség, hogy eszméletlen változásokon ment keresztül a cím. Nálunk eltűnt egy rag, az eredetinél pedig már nem akarták kiírni, hogy the. A történet visszatér az origóhoz, az összes szereplővel együtt. Nagyjából itt is ugyanazok a jelenetek ismétlődnek. Autók, nők, faszik, halhatatlanság.

5. Halálos iramban: Ötödik sebesség (Fast & Furious 5)

Szintén az eredeti csapat gyűlik össze, azzal a különbséggel, hogy megjelenik a szikla, vagyis DWAYNE JOHNSON. Nyilván ez sokat nyom a latban, szóval ne szégyellje a 10 pontot!

6. Halálos iramban 6 (Fast & Furious 6)

Nyilván nem éri meglepetésként, de a filmek címei már nem változnak, marad az unalmas, számos megoldás. A nyugdíjas éveit boldogan töltő Domtól maga Dwayne Johnson kér segítséget, sőt egy fényképet is mutat halottnak hitt nőjéről (Michelle Rodriguez), Persze Brian O'Conner nem marad ki a buliból, és viszonylag gyorsan összerántja a csapatot. Fontos, hogy ez a rész még a Tokiói hajsza előtt játszódik, szóval Han még él, és azt is megtudjuk, hogy miért utazik Japánba. 

7. Halálos iramban 7 (Fast & Furious 7)

Az utolsó részben a Tokió drift után követjük az eseményeket, és Dwayne Johnson mellett Jason Statham is feltűnik egy cameo erejéig. De rajtuk kívül az autóbalesetben meghalt Paul Walkertől Michelle Rodriguezig mindenki szerepel. Kivéve persze Hant:( Látta? Nem látta? Azért 10 pont? Egyáltalán szereti a Halálos iramban filmeket?