A névtelensége megtartása érdekében csak TM-ként hivatkozott nő 2013-ban egészséges ikreknek adott életet valahol New Jersey környékén. Nem volt férje, ezért amikor a gyerekek apját kellett megneveznie, akkor a szintén csak monogrammal illetett AS-t jelölte meg.

AS azt mondta, elképzelhető, hogy ő az apa, de a biztos, hogy csak az egyik gyereké, ezért nem akarja csak ő fizetni a tartásdíjat. Elég fura állítás ikrekről lévén szó, de ahhoz pont elég meredek, hogy egy két éven keresztül tartó jogi csatározás legyen belőle. AS végig azt állította, hogy nem ő volt TM egyedüli partnere, amíg együtt voltak.

A napokban a New Jersey bíróság megállapította, hogy AS valóban csak az egyik gyerek apja - írja a Telegraph. A DNS-vizsgálat eredményei már tavaly novemberben megvoltak, természetesen mindkét félt eléggé meglepték az eredmények, a bírói döntésre viszont egészen mostanáig várni kellett.

A másik gyerek apját egyelőre monogram szinten sem nevezték meg.

A lapnak nyilatkozó DNS-szakértő elmondta, hogy elő tud fordulni, hogy egy nőnek két petesejtje is megtermékenyítódjön két különböző férfitől, ha ugyanabban a menstruációs ciklusban két férfival van együtt.

Viszont elképesztően ritka az ilyesmi. Az USA-ban a mostanin túl két esetet tartanak nyilván. Minden 13000 ikerszülésre jut egy olyan, amelyikben különböző apáktól származnak a gyerekek. Ikerszülések nagyjából minden 90. szülésnél fordulnak elő az embereknél.

A bíróság végül úgy döntött, hogy AS-nek a rá jutó gyereke után heti 28 dollárt (7500 forint) kell fizetnie egykori partnerének.