A magyar tévézés mindenféle vasfüggöny és hasonló dolgok miatt egészen más utat járt be, mint a világ szerencsésebbik felén. Az egy dolog, hogy itt még akkor is Dallas-láz volt, amikor az USA már rég tudta, hogy Jockey végül nem húzza meg a ravaszt az utolsó részben, de a nyakunkba kaptun kegy csomó olyan sorozatot is, amik a kevés választási lehetőség miatt örökre a retinánkba égtek. Sőt, kaptunk velük olyan nőket is, akikre szinte mindenki emlékszik fiatal korából, pedig igazából nem számítottak komoly névnek. Most őket nézheti meg, és eldöntheti, ki volt a legnagyobb szexszimbólum azok közül, akik szinte csak Magyarországon lettek azok.

Patricia McPherson

Bár két nő is játszotta Bonnie-t a Knight Riderben, nem lehet kérdés, hogy McPherson figurája vált az igazivá. McPherson 1982 és 1986 között szerepelt a sorozatban, természetesne folyamatosan fenntartották a szexuális feszültséget közte és David Hasselhoff mellszőrzete között. Komoly szerepeket ettől még nem kapott, egy-egy epizódszerepre feltűnt például a MacGyverben és a Gyikos sorokban is, 1991-ben pedig olyan csendes életet kezdett el élni, hogy egészen 2009-ig kellett várni a 13-as raktár című sorozatban produkált visszatérésére. Modellként sikeresebb volt.

Tia Carrere

Ha önnek is fontos élmény volt Tia Carrere levetkőzése a Playboynak? Ha igen, akkor ön kisebbségben van sokezer magyar férfival együtt, mivel Carrere a világ nagyrészén egyáltalán nem számít ismert névnek, csak a sokadik glammodellnek, aki jól néz ki ruha nélkül. Magyarországon viszont annyira népszerű lett valamiért Az elveszett ereklyék fosztogatói, 1999 és 2002 között futott, igazából előtte is csak sorozatokban szerepelt, és azóta is ezt az ösvényt járja.

Lucy Lawless

Maradjunk annyiban, hogy a Xena azért nem volt akkora világsiker, mint amennyire nyomták a magyar kereskedelmi csatornák. Lawless 1995 és 2001 között játszotta Xena hercegnőt, sokat kardozott, de igazából a hatalmas dekoltázsára szokás emlékezni. A színésznő néha kapott egész estés filmekben is szerepet (Bitch Slap, Eurotrip), de azért ő is megmaradt a sorozatoknál, idén a Salemben kapott állandó karaktert.

Gabriella Spanic

Igen, a Paula és Paulina duplázott főszereplőjéről van szó, aki természetesen pár dél-amerikai sorozaton kívül (A betolakodó, Második esély, A csábítás földjén) sehol nem játszott, viszont ennyi is elég volt hozzá, hogy több generáció kollektív tudásában maradjon a neve. Spanic amúgy le is vetkőzött, a méltán híres Extremo magazinnak mutatta meg magát 2010-ben némi szépészeti beavatkozás után.

Lucélia Santos

A Rabszolgasors Isaurájáról van szó, ami Magyarországot a 80-as és 90-es években hódította meg annyira, hogy a városi legendák szerint még gyűjtöttek is a felszabadítására. Valójában 1976 és 1977 között futott a sorozat tényleg csak a szerencsétlenebb sorsú országokban ivódott bele mindenki emlékezetébe, Santos pedig soha a büdös életben nem csinál semmi mást a szappanoperákon kívül. Az utolsót 2008-ban.

Na ki a legjobb?