Ronda Rousey egy olyan nő, akivel nem igazán érdemes packázni. Korábban cselgáncsozóként szerzett olimpiai bronzérmet, majd átnyergelt a kevert harcművészetre, vagyis a ketrecharca, amiben világbajnok lett, és azóta senki nem tudta megverni. A harcos amazon viszont nemcsak nagyon erős, hanem igazán dögös is. Ennek köszönheti, hogy bikinis képeit magazinok teszik a címlapjukra, ahogy azt is, hogy pornót forgatnak az életéről.

Rousey a születésekor vívta meg első küzdelmét: a nyaka köre tekeredett a köldökzsinór, és kis híján megfulladt. Az elszenvedett oxigénhiány miatt az agya is károsodott, ezért egészen hat éves koráig beszédproblémái voltak. A következő csapás nyolc éves korában, imádott édesapja halálakor érte. A férfi szánkózás közben eltörte a gerincét, és nem tudta elviselni, hogy maradandó károsodást szenvedett, ezért öngyilkosságot követett el.

Az anyja kezdte edzeni

A küzdősportokba édesanyjának köszönhetően szeretett bele. Ronda Rousey egy családi fotóalbumbot böngészve szembesült vele, hogy anyja – első amerikaiként – 1984-ben judo világbajnok lett. Egyből lecsapott a lehetőségre, és megkérte, hogy kezdje el edzeni. Ekkor még nem is sejtette, hogy mekkora fába vágta a fejszéjét.

Az asszony brutális tréningre fogta a lányt. A kiképzés általában már kora reggel elkezdődött, és nem igazán volt alóla kibúvó. Még akkor sem, amikor 12 éves korában eltörte a lábujját. Hiába panaszkodott a fájdalomra, egy párnáért könyörögve, anyja visszakérdezett: hogy a faszba érted azt, hogy egy párnát? Aztán elküldte futni.

Tizenhat évesen kibukott az iskolából, majd családjával Bostonba költözött, ahol elkezdte a felkészülést a 2004-es athéni olimpiára. A világversenyen azonban csak a kilencedik helyig jutott el, amit nagy kudarcként élt meg. Úgy érezte, hogy csalódást okozott az anyjának, ezért zokogott, mint a záporeső.

Cselgáncsban bronzérmet szerzett

A fájdalmas vereségét követően még ugyanabban az évben megnyerte a budapesti junior világbajnokságot. Közben anyja bejelentette, hogy nem élhet vele, ha nincs munkája, ezért összeköltözött egy edzővel, aki a maradék kis pénzét is lenyúlta. Később a pasijával élt, de az sem volt annyira jó döntés. A férfi a szülei házának alagsorában lakott, többször is megcsalta, és csak 6-osra értékelte őt a jól ismert 10-es skálán. A cselgáncsban ennek ellenére 2008-ban felért a csúcsra, a pekingi olimpián bronzérmes lett.

Vodkával itta a kávét

A kőkemény edzések és versenyek után ekkor úgy érezte, ráférne egy kis pihenő, ezért kivett egy év szabit, amit leginkább kőkemény bulizással töltött. Az éremhez járó 10 ezer dollárt viharos gyorsasággal sikerült eltapsolnia, ezért Los Angelesbe költözött, és pultosként kezdett dolgozni. Akkoriban egy csomót ivott és dohányzott, gyakran egy vodkás kávéval indította a reggelt. Egy ideig lakásra sem volt pénze, így az autójában aludt, majd talált egy albérletet, ami annyira lepukkant volt, hogy gyakran csatornalé jött fel a vécéből és a zuhanyzóból. Azt gondolta, ennél már nincs lejjebb. A fordulópontot az hozta meg, amikor meló közben meglátott egy MMA meccset a tévében.

Ez nekem is tökre menne!

- gondolta.

Legrövidebb meccse 14 másodperces volt

És tényleg ment neki! Első MMA meccsét 2010 augusztásában vívta meg, 27 másodperc alatt legyalázva ellenfelét. Egy évvel később már a profik között versenyzett, és minden küzdelmét idő előtt fejezte be. 2012-ben úgy szállt a ringbe a világbajnoki címért, hogy még nem volt olyan ellenfele, aki egy teljes menetet kibírt volna vele szemben. Ebben a meccsben viszont már volt kihívás, Miesha Tate 4 perc 27 másodpercig állta az ostromát.

Veretlenségét az UFC pehelysúlyú bajnokaként is sikerült megőriznie. Leggyorsabb meccsét idén februárban vívta meg Cat Zinganóval szemben. Őt rekordgyorsasággal, 14 másodperc alatt győzte le. A szakmában ezért már egyenesen azt mondják, hogy férfiakkal kéne bunyóznia, de erre hivatalos keretek között egyelőre nincs lehetőség.

Meztelenül került a címlapra

Sajátos stílusa miatt Ronda Rouseyt a média is eléggé felkapta, amihez szókimondó nyilatkozatai, na meg persze szexi külseje is hozzájárult. Az ESPN magazin címlapján például 2012-ben meztelenül pózolt, majd 2013 májusában a 29. helyet kaparintotta meg a Maxim Hot 100 listáján.

Filmekben is szerepelt

Rendkívüli adottságaira még Hollywoodban is felfigyeltek. Szerepet kapott a Feláldozhatók 3 és a Halálos iramban 7 című filmekben, illetve a Törtetők című sorozatban, valamint ő lesz az Országúti diszkó remake-jének főszerelője is. Az utóbbi kapcsán azt nyilatkozta, hogy nagy megtiszteltetésnek érzi a felkérést, és mindent bele fog adni a munkába.

Pornót forgatnak az életéről

Ronda Rousey életéről egyként két filmet is forgatnak. Az egyik a „My Fight/Your Fight” című könyvén alapul majd, és a Paramount Pictures fogja leforgatni. A másik meg egy pornóparódia lesz Ronda ArouseMe (kb: IzgassFel) címmel. Ebben Kleio Valentien személyesíti meg őt, ráadásul lesz benne olyan jelenet is, amiben a nagy vetélytársával, a Miesha Tate-t megformáló Sammi Sixszel fognak „meccselni”.

A trónok harcát is szereti

A szexet az igazi Ronda Rousey sem veti meg. Korábbi nyilatkozta szerint a mérkőzések előtti szeretkezés miatt jobban teljesít a ringben, hiszen ettől megugrik a hormonszintje.

Hobbijairól azt lehet tudni, hogy nagy Pokémon és Dragon Ball Z rajongó, illetve csípi a Trónok harcát is. Ha ön férfi, és még mindig nem szeretett bele, már csak annyi tennénk hozzá, hogy szereti az online játékokat, és a World of Warcraft az egyik nagy kedvence.