Patai Annáról általában csak meglepetten konstatáljuk, hogy mennyire megnőtt, mintha a távoli unokahúgunkról beszélnénk egy családi eseményen. Ez azért lehet, mert csak tíz éves volt, amikor a Megasztárban szerepelt.

Most viszont már tizenhat éves, és egyáltalán nem unalmasak a hétköznapjai. Azonfelül, hogy tanul, színházi elfoglaltságai vannak – nemrég játszott a Macskafogóban Debrecenben –, hamarosan elkészül a lemeze, az új dalához klipet forgatott, és bekerült A Dalba. 

Azt gondolom, hogy ez egy nagyszerű lehetőség, másrészt megtiszteltetés, hogy képviselhetném Magyarországot, ugyanis szerintem minden versenyzőnek ez az igazi vágya itt, a szívében.

A Colours című dallal egy éve készültek a versenyre, lassan 75 ezren látták már a hivatalos klipjét, íme.

Egészen merész ötletnek tűnik egy tinilányt kiküldeni az Eurovízióra, de nem ijeszti meg a lehetőség. „Idén már voltam kint Japánban, és úgy nyertem meg egy meghívásos világversenyt, egy amerikai gospelkórus előtt, hogy japánul kellett énekelnem élő adásban. Hihetetlen érzés volt, amikor megszólalt a magyar himnusz, ott volt a magyar zászló, és azt mondhattam, hogy igen, én magyar vagyok, és én képviselem Magyarországot. Azt gondolom, ez egy hihetetlenül felemelő érzés, boldog vagyok, hogy bekerülhettem, remélem a legjobbakat.”

És hogy úgy egyébként mit gondol a saját helyzetéről? Erre is azonnal tudott válaszolni.

Elmúltam 16 éves, és hálás vagyok Istennek mindenért, amit az életemben kaptam.