És ez nem egy filmjében, hanem a valóságban, a színész Hidden Valley-ben lévő háza előtt történt! Az ABC7 szerint Jamie Foxx igazi hősként viselkedett a balesetnél: a saját testi épségével nem törődve húzta ki a férfit az égő autóból, amit néhány másodperc múlva teljesen elborítottak a lángok.

Jamie Foxx speaks out

Actor Jamie Foxx is speaking out after rescuing a man from a burning truck right in front of his house. abc7.la/1PE0FhfFoxx said he heard the crash and rushed to help. The truck was already on its side and on fire.

Posted by ABC7 on Tuesday, January 19, 2016

A rendőrség szerint a 32 éves Brett Kyle hétfőn nagy sebességgel száguldozott a Potrero Roadon, amikor elvesztette az uralmat járgánya felett és belehajtott egy árokba. A Toyota Tacoma előbb elkaszált egy vízelvezető csövet, aztán többször megpördült a levegőben, majd az oldalára borulva kigyulladt. A férfi a járműbe szorult, és eléggé reménytelennek tűnt a helyzete. Félő volt, hogy bent ég a roncsban. A segítség egészen váratlan helyről érkezett.

Jamie Foxx az ABC7-nek felidézte, hogy éppen otthon volt, amikor meghallotta a balesetet kísérő robajt. Azonnal felhívta a 911-es segélyhívót, majd a helyszínre sietett. A Toyota ekkor már nagyban lángolt, de minden ajtaja be volt zárva. A színésznek egy másik szemtanú segített betörni az egyik ablakot. Jamie Foxx ezután bemászott a roncsba, elvágta a biztonsági övet és kiszabadította a sérültet.

"Ahogy kihúztuk onnan, a járgányt öt másodperc múlva elborították a lángok."

JAMIE FOXX SAVES DRIVER FROM BURNING CAR IN HIDDEN VALLEY: This time it's not acting for the camera, but the outcome is...

Posted by Safety for Citizens on Monday, January 18, 2016

Hamarosan a mentők is megérkeztek a helyszínre, majd kórházba szállították Brett Kyle-t. A testvére szerint a férfinak eltört a kulcscsontja és kilyukadt a tüdeje, de Jamie Foxx közreműködése nélkül sokkal rosszabbul járhatott volna. Az apja később a könnyeivel küzdve mondott köszönetet a színésznek, aki a mentés során maga is megsérült: megvágta a kezét és kisebb égési sérüléseket szenvedett.

Nekem nem számít, hogy ki volt, hogy miből él, vagy bármi hasonló. Már csak a gondolat, hogy valaki ilyet tesz, sokkal több annál, amit valaha is el tudtam képzelni. Ezek az öröm könnyei. A fiamnak két lánytestvére és egy fivére van, akik elvesztették volna a bátyjukat, ha ő nincs

– nyilatkozta Brad Kyle.

Mint kiderült, Brett Kyle ittasan ült a volán mögé, ezért a rendőrség eljárást indított ellene.