Sok csatorna készített nagyon sok showműsort az utóbbi években, ezekben vagy méltán ismert híres emberek produkáltak, vagy felfedezésre váró tehetségek. A zsűrit látva gyakran volt az az érzésünk, hogy mi is ülhetnénk a helyükön – és ezen most A Dal változtatott egy kicsit.

Az a helyzet ugyanis, hogy Frenreisz Károly és Pierrot olyan zsűritagok a magyar eurovízió-dalt kiválasztó tévéműsorban, akiket komolyan kell venni, figyelni kell a kritikájukra, és ha nem mondanak semmit, akkor tényleg nincs mit mondani. 

Ha kedvezni szeretnénk neki, azt mondhatjuk, Zséda egyelőre olyan benyomást kelt, mint aki még keresi a hangját a zsűriben – szó szerint. Remegő hangon mondott olyanokat a versenyzőknek, mint hogy „egy kis sziget vagytok a zenei zűrzavarban”, ami bájosan hangzik, csak mit kezdjen vele az ember. De lesz még öt adás, ezekben bizonyíthatja, hogy nem csak azért került a zsűribe, hogy ő legyen az ügyeletes nő. Arról például rengeteg tapasztalata van, hogyan kell évtizedekig sikeres énekesnek lenni.

És most valami egészen más

Ha nem emlékeznének, aki a magyar versenyt megnyeri, az először fellép a két nemzetközi középdöntő valamelyikében, és aztán, ha minden jól megy, a döntőben. Erre az esélyeink kicsit romlottak, ugyanis kisorsolták, hogy a két nemzetközi középdöntő közül melyikben lép majd fel a magyar versenyző. Aki tavaly Boggie volt.

Mindez azért fontos, mert senki sem szavazhat a saját országának indulójára, és a többiek közül is csak azokra, akikkel együtt versenyeznek. Mi az első napon lépünk fel, és azok az országok, amelyekben sok magyar él – Nagy-Britannia, Németország – a második körben kerül sorra.  Hogy kinek kell ilyen mezőnyben nagyot alkotnia, az február 27-én derül ki, akkor lesz a döntő.

És még valami más

Most, hogy végre az összes versenyzőről van jó minőségű képünk, fel kell tennünk a kérdést: önök szerint ki nézett ki legjobban? Az alábbi galériában mindenkit megnézhet, akinek egy kicsit is izgi volt a megjelenése.

Na?

Ki nézett ki legjobban?