Felszámolta itthoni életét és Berlinbe költözött Varnus Xavér, írja a Blikk. Az 50 éves orgonaművész a lapnak elmondta, mi késztette arra, hogy végleg elhagyja Magyarországot.

„Huszonöt év alatt nem sikerült az országnak eljutni oda, hogy valakinek a ledolgozott munkáját kifizessék. Sok koncertem honoráriumával évek óta tartoznak, összesen ötvenmillió forintnyi kintlévőségem van" - nyilatkozta.

„A legrégebbi 14 éves, egy önkormányzat adóssága. Pedig életem egyik legsikeresebb koncertjét adtam a határ közeli városban, ahová rengeteg külföldi is eljött. Hiába van a kezemben bírósági ítélet, hogy fizetniük kell, a kamatokkal együtt mára 18 millió forintot, mindig kibújnak alóla."

Varnus Xavér szerint az élet a német fővárosban olcsóbb, mint itthon, és már meg is találta álmai lakásás, a berlini dóm mellett, így esténként átugrik gyakorolni a híres orgonán.

Az orgonaművész a Káli-medencében található kastélyát fiaira hagyta, ám budapesti garzonlakását megtartotta, mivel havonta hazajön meglátogatni szüleit.