Bekapcsolom a híreket, és abban vízbe fulladt kisfiúkat és lefejezős videókat mutatnak

mondta Natalie Dormer, a Trónok harca Margaery Tyrellje. A színésznő a Sunday Timesnak adott interjút, amelyben arról is szó esett, hogy számos néző sokallja a sorozatban látható (szexuális) erőszakot, így került szóba mindez.

A színésznőnek mostanra elege lett abból, hogy a sorozatot és saját karakterét védje, hisz nem ő felel Margaery tetteiért. Igen, ez olyan, mint Berényi Miklóst alakító Szőke Zoltánt letámadni az utcán, hogy ne bántsa már szegény Nórát, csak a Trónok harca esetében a durva megerőszakolás, a komoly árulás, a véres gyilkosság, meg a szexig fajuló testvérszerelem is belekeveredik a képbe.

Dormer azt mondta, tudja, hogy vannak, akik azért kapcsolják be a tévét, hogy elmeneküljenek a szörnyű valóság elől, de akinek az a célja, hogy ne szembesüljön az emberi gonoszsággal, az a  Trónok harcát   se nézze. Szerinte éppen hogy az a jó, ha egy sorozat igazi problémákat tükröz - a fantasy világa pedig tökéletesen alkamas arra, hogy „összetett politikai, szexuális, és társadalmi kérdéseket vitassunk meg, a fikció megnyugtató távolságából. Számomra erről szólna a művészet.

Vannak olyan részek, amiket nehéz végignézni, de nem hiszem, hogy szívességet tennénk a fiataloknak azzal, ha ezeket nem mutatnánk meg

zárta le a témát a színésznő.

Mit gondol a Trónok harcában látható rengeteg erőszakról?

Via: Huffington Post