Azt már egy ideje tudni lehet, hogy folytatják, vagy újraélesztik, de valamit csinálni fognak a Xena című sorozattal, amely hat dicsőséges évadot élt meg, 2001-es megszűnéséig.

A Jezebel most arról ír, hogy az új részekben Xena - a hatalmas hercegnő, akit a harcok heve edzett - és hűséges társa, Gabrielle nemcsak harcostársak és kalandozócimborák lesznek, hanem szerelmesek is. Sőt, igazából mindig azok voltak. (A két szerepet Lucy Lawless és Renee O'Connor alakította, és ha az alábbi videót megnézik, önök is bólogatni fognak, hogy hát bizony.)

Az új sorozat executive producere, Javier Grillo-Marxuach aTumblrén írt arról, hogy szerinte semmi értelme nincs feltámasztani a sorozatot, ha nem azért történik, hogy végre a maga teljességében mutasson be egy olyan kapcsolatot, amely a kilencvenes években csak az utalások szintjén jelenhetett meg.

Azt tehát egyértelműen nem mondta ki, hogy a két női főszereplő szerelméről volna szó, de nehéz máshogy értelmezni a dolgot. Xena viszonylag rendszeresen flörtölt mindenféle férfivel, de komolyabb kapcsolata csak Herkulessel volt, akit egy darabig a saját sorozatából az övébe importáltak a készítők. Gabrielle és Ioles kapcsolata még ennyit sem ért.

Lawless 2003-ban maga is arról nyilatkozott, hogy Xena és Gabrielle tutira szeretők, a kapcsolatuk egyértelműen egy leszbikus szerelmi történet, és az utolsó jelenet végképp meggyőzte. Hát nem csodáljuk.

 Hát ön szerint?

Mit gondol?