Összeesküvés-elméletek nemcsak gyíkemberekről és földönkívüli létformákról szólnak, hanem híres emberekről is. Egy részük már-már közelít a Capgras-szindrómához, azt feltételezve, hogy bizonyos hírességeket kicseréltek egy rájuk nagyon hasonlító emberre - de vannak más, pompás Eltitkolt Hírek is. Most szólunk utoljára: az alábbi sztorikat ne higgyék el!

Beyoncé titka

Itt most nem arról van szó, hogy az énekesnő valamilyen titkos társaság tagja lenne: annak idején az igazmondásáról (nem) híres National Enquirer írta meg, hogy Beyoncé és húga, Solange Knowles igazából nem testvérek, hanem anya és lánya. Ellentmondhatnánk a feltételezésnek azzal, hogy Beyoncé 1981-ben, Solange Knowles pedig 1986-ban született, öt évesen pedig viszonylag ritkán adnak életet gyereknek, de ne aggódjanak, megvan a magyarázat: Beyoncé igazából idősebb, mint ahogy mondják. A Yahoo cikke (amelyből sokat merítettünk ehhez az összeállításhoz) szerint az idősebbik énekesnő igazából 1974-ben született, és a szülei azért nevelték fel gyerekükként a lányát, hogy ne akadályozza énekesnői karrierjét a korai gyermekáldás.

A források: a Columbia records egykori dolgozója, aki látta az énekesnő jogosítványát, és Gabrielle Union színésznő elszólása, aki kilenc évvel idősebb az énekesnőnél, de azt mondta, tinikoruk óta barátok. Hát szép!

Frank Sinatra titka

Ezzel a pletykával már foglalkoztunk korábban, úgyhogy csak említés szintjén helyezzük el itt, mint kapcsolódó történetet: Állítólag Ronan Farrow (Mia Farrow színésznő és Woody Allen rendező fia) apja Frank Sinatra. Ezt annak idején mi is megírtuk, Sinatra leszármazottai pedig azzal cáfolták, hogy apjuk műtéti úton tetette magát terméketlenné, vagyis fizikailag lehetetlen, hogy ezután Ronan Farrowt nemzhette volna. A világ mindenesetre a mai napig nem fogadja el ezt az érvet, mert Farrow hivatalos Wikijén még mindig eldöntetlen kérdésként kezelik.

Nem segített a dolgon, hogy Mia Farrow elismerte, a lehetőség végül is fennáll, végül a fia azzal kívánta lezárni a kérdést: az is elképzelhető, hogy mind Sinatra leszármazottai vagyunk.

Kris Jenner titka

Ugyancsak találkozhattak már azzal a feltételezéssel, hogy Khloe Kardashian nem édestestvére Kimnek és Kourtney-nak (micsoda agyrém!), csak féltestvérek, mert az ő apja O.J. Simpson. Akinek Robert Kardashian a védőügyvédje volt, így kerülhetett képbe.

Ami bizonyos: Khloe Kardashian a testméreteivel egyértelműen kilóg a testvérei közül, és az arcvonásai is kicsit eltérnek vér szerinti testvéreitől. Ezen a képen összevethetik Khloe Kardashiant (bal oldalon) és Sydney Simpsont (aki O.J Simpson lánya), az alábbin pedig megtekinthetik Khloe Kardashiant a hivatalosan elismert testvérei körében.

Igazából mindenki él!

Nehéz elfogadni, ha meghal valaki, akit szerettünk, ez a feldolgozatlan élethelyzet pedig sok híresség rajongói esetében abban ölt testet, hogy egyszerűen nem fogadják el a halál tényét.

Így lehetséges, hogy Elvis Presleyt, Jim Morrisont és Tupac Shakurt is rengetegen észlelték már a hivatalos haláluk óta. A dolog háttere nagyjából ugyanaz: nem bírták a népszerűséget, és a boldogtalanság helyett a névtelenséget választották, és persze a lemezeladásoknak is jót tett a halálhírük. 

Morrisont legutóbb idén januárban látták, Shakurt ugyancsak év elején, Kubában észlelték, ahol állítólag boldogan él. Arról pedig, hogy Elvis nem halt meg, kit kéne győzködni? Azt is sokan elképzelhetőnek tartják, hogy Michael Jackson is boldogan él a mai napig, és csak azért hitette el a világgal, hogy elhunyt, mert így megszabadulhatott az adósságaitól.

Ja nem, mindenki meghalt!

Kezdjük egy ősi pletykával: eszerint Paul McCartney 1966-ban, egy autóbalesetben meghalt. Csakhogy akkorra a Beatles már világhírű volt, muszáj volt mozgásban tartani a szekeret (itt olvashat erről az időszakról), úgyhogy beállítottak a helyére egy hasonmást. Csakhogy! Lennon nem bírt ezzel a szörnyű tudattal élni, úgyhogy például a Strawberry Fields Forever végén azt énekli, hogy I buried Paul (eltemettem Pault), igaz, az ál-Paul erre utóbb azt mondta, azt énekli, hogy cranberry sauce, vagyis áfonyaszósz. Gyanús. Hát még ha hozzáveszik, hogy ha az I’m so Tired című dalt visszafelé játsszák le, akkor abban Lennon az énekli, Paul is dead, I miss him, I miss him, tehát Paul halott, hiányzik, hiányzik.

És hát sajnáljuk, ha tőlünk kell megtudnia, de Avril Lavigne is halott: ez a cikk részletesen sorolja fel az elmélet terjedéséért felelős brazil blogon összegyűjtött bizonyítékokat. (Igaz, azóta a blog készítői azt írták, hogy az egész nem igaz, de nem elképzelhetetlen, hogy kényszer hatására tették.) A lényeg, hogy az énekesnő, saját életét egyszerűsítendő, karrierje beindulásakor leszerződtetett egy hasonmást, hogy a világ inkább rá figyeljen, ő meg nyugodtan élhesse az életét. De így sem bírta a ránehezedő nyomást, és nagypapája elvesztése is rettentően megviselte, ezért 2004-ben öngyilkosságot követett el. Akkor a hasonmás - Melissa - átvette a helyét, és ez azóta is így van.

Pont ellenkező előjellel, de ide tartozik az az elmélet is, amely szerint a gyerekkorában meggyilkolt szépségversenyző, JonBenét Ramsey igazából nem halt meg - csak most már Katy Perryként ismeri a világ. Erről itt olvashatnak bővebben, a lényeg, hogy egyes elméletek szerint a kislányt 1996-ban nem meggyilkolták, hanem elrabolták (ezért sem sikerült azóta sem tisztázni a halála körülményeit). A behazudott halálának az lett volna a jelentősége, hogy feláldozzák az akkor már Amerika-szerte ismert nevet, annak érdekében, hogy sztár lehessen.

Ne nézzen így, mi sem értjük, alighanem azért, mert semmi értelme. Az alábbi videó készítője viszont komolyan gondolja, és olyan bizonyítékokra támaszkodik, minthogy az említettek szülei hasonlítanak, és mindkét család konyhájában fekete-fehér kockás a padló. 

Merénylet!

Végül egy, talán az eddigieknél is értelmetlenebb feltételezés: eszerint Bob Marley halálát egy pár csizma okozta, amelyet ajándékba kapott. Hogyan ölhet meg egy csizma - teheti fel ön is a kérdést; hát úgy, hogy volt benne egy

rézdrót, amelynek a végét rákkeltő anyaggal vonták be.

Marley halálát pedig melanóma okozta, hát mi ez, ha nem merénylet? Szegény bedugta a lábát a csizmába, a bökő megbökte, kész volt a baj. Mármint nem olyan gyorsan, mert a csizmákat 1976-ban kapta, és csak 1981-ben halt meg, de akkor is.

Kinek állt ez érdekében? Természetesen a CIA-nek.