„... jobban teljesít...(?!) Ez biztosan így is van! Hiszen naponta többször az arcomba rágják (reklámbérért, adóforintomból...). Ma nekiindultam, hogy autóba helyezhető rokkantsági kártyát igényeljek, mert a baleset utáni 10. hónapban még mindig mankó, plusz vákuumtartály a hátamon, amibe a seb tisztul. Nagy könnyebbség lenne olykor-olykor közelebbi parkolóból megközelíteni egy-egy intézményt. Szabályosan!

Kórházi útmutatás nyomán állandó lakóhely szerinti polgármesteri hivatal. Nem jó... Onnan továbbküldés a járási hivatalba. Nem jó... Innen átküldenek egy okmányirodába. Ez eddig 3 település, 4 helyszín. Itt végre foglalkoznak az üggyel. S közlik, hogy az eddigi összes (!!!!) orvosi papír alapján

60 NAPON BELÜL (!) majd egy bizottság határoz, hogy érdemes-e ez a helyzet arra, hogy egy szakemberekből álló vizsgabizottság eldöntse:

a gyógyulásomig kaphatok-e az életemet időnként könnyebbé tevő igazolást...?

A baleset utáni 10. hónapban. Ez csak egy helyzetrajz, nem pedig panaszkodás. Panaszkodni nem szoktam.

Az nem tartozik senkire." – posztolta a Facebookra Rékasi Károly.

A színészt 2015-ös nyár eleji motorbalesete óta többször is megműtötték, márciusban a Barátok közt forgatásáról mentő vitte kórházba, mert felszakadt a sebe. Rékasi Károly lassan gyógyul, a facebookos rajongói kitartást kívánnak neki és természetesen sokan hasonló körülményes hivatali ügyintézésről kommentelnek a poszthoz.