Az április 21-én elhunyt zenészlegenda és popikon holttestét a megyei seriffhivatal tájékoztatása szerint saját stúdiójának liftjében találták meg. A halál okát a mai boncolás után közlik csak. Hivatalosan még nem erősítették meg, de a legújabb információk szerint gyógyszer-túladagolás okozhatta a zenész halálát. Az egész világot megrázta a tragikus hír, és előkerültek régi történetek, így felelevenedtek olyan rég lecsengett sztorik, mint Prince házassága, és annak szörnyű végkimenetele.

A People is egy korábbi VH1-os reality-ből, a 2012 és 2014 között futott Hollywood Exes című műsorból táplálkozik, amelyben Mayte Garcia, Prince első felesége részletesen mesélt a házasságukról. 

Az egész 1990-ben kezdődött. Mayte Garcia anyja hatalmas rajongóként átadott egy felvételt Prince egyik táncosának, amin a lánya hastáncolt. Öt nappal később a zenész fel is kérte az akkor még 16 éves Mayte Garciát, hogy táncoljon a turnéján. Később még arra is megkérte, hogy vokálozzon neki az albumokon. Hat évvel később,

 
1996 február 14-én összeházasodtak.

Igazi múzsája volt Prince-nek, hisz ő inspirálta 1995-ös slágerét, a The Most Beautiful Girl in the World című számot. Két hónappal a házasságkötés után a már 22 éves feleség teherbe esett. Kilenc hónappal később megszületett a kisfiuk, Boy Gregory, de az újszülött baba csak egy hetet élt deformációt okozó csontrendszeri fejlődése, Pfeiffer-szindrómája miatt. Gyermekük halála lesújtóan hatott mindkettőjükre.

Mayte Garcia ugyan még egyszer teherbe esett, de nem jött össze nekik. És a második gyerek elvesztésével harangoztak is a kapcsolatuknak.

Két gyereket elveszíteni roppant rémisztő. Érzelmileg és fizikailag is megviselt. 15 évembe telt, hogy túltegyem magam rajta, de még most is hiányzik a fiam.

– mondta Prince első felesége egy Mirrornak adott interjúban.

Három év után vetettek véget kapcsolatuknak, és 2000-ben váltak el véglegesen.