A színész az Esquire magazinnak adott interjújában részletesen beszélt politikáról, a karrierjéről, Bill Murray-ről, a "visszavonulásról", de arról is, hogy egyszer hajnali fél hatkor kosarazott Barack Obamával. Igen, az elnökkel. A mélyinterjú apropója az volt, hogy megint őt rakták a címlapra, amiért ilyen grimaszokat is hajlandó volt vágni.

Minden a Vészhelyzettel kezdődött.

Én már a 30-as éveimben jártam, amikor Noah Wyle még csak 23 volt, és együtt szerepeltünk a Vészhelyzetben, amit az 5-6. évadra 40 millió ember nézett. Emlékszem, egyszer azt kérdezte tőlem, hogy "Jó ez?". Mire azt feleltem, hogy ilyen csak egyszer van az életben

– mondta George Clooney, aki kitért még arra is, hogy milyen volt a sikeres sorozat után. A leírtak szerint ő is sokat küzdött. Nem azzal foglalkozott, hogy menedzselje a karrierjét, csak valami munkát akart. Tök mindegy mit, valami szerepet.

George Clooney akkor lett híres, amikor beköszöntött a mai modern kor. Ezen el is merengett, hogy régen jó móka volt, mert a hírnév azzal járt, hogy elment premierekre, ott smúzolt, autogramokat osztogatott, aztán elment megvacsorázni, ahol békén hagyták. Nagy ritkán felbukkant egy fotós, de ennyi. Most meg mindenkinél ott van a telefon, a kamerás mobil, amivel fotózni is lehet. Kész szerencse, hogy saját bevallása szerint 25 évesen kiélte magát, és csak 43 éves korában találták fel ezeket a kütyüket.

Barack Obamáról is szó esett, és a színész megerősítette, hogy az USA elnöke nem csak érti, de szereti is a tréfát. Egyszer még el is hívta magához Clooney-t, hajnali fél hatra. Meg is jelent a barátaival. Van egy képe, amin az egyikük lekönyökli az elnököt.

A kis elkalandozás után tisztába tette, hogy miként is fog visszavonulni. Úgy akarja csinálni, mint Paul Newman, aki kiváló filmsztár volt, egy igazi vezéregyéniség, aki most egy tökéletes karakterszínész. 

Nem fogok úgy foglalkozni a filmekkel, mint régen. Csak azok érdekelnek igazán, amikben magával ragad a szerep.

Végül Bill Murray-vel kapcsolatban is megosztott egy vicces sztorit, hogy minden nyáron meglátogatta, amikor Olaszországban volt.

Írtam Billnek, hogy itt vagyunk, bármikor szívesen látjuk, szóljon nyugodtan. Aztán három hónapig hírét se hallottuk. Egyszer csak – amikor megint Olaszországba voltunk - felhívott. "Itt vagyok"  mondta. Mire visszakérdeztem, hogy "Hol?" "A kapunál." Erre kinyitottam, és bejött.

De tudják, mit tart élete legsikeresebb dolgának? Mindamellett, hogy saját bevallása szerint is 53 évesen megtalálta igaz szerelmét, és el is vette feleségül Amal Clooney-t? A tequila cégét, ami piszok jól profitál.