A hamvasztást követően családtagjai, barátai és zenésztársai szombaton egy zárt körű gyászszertartáson vettek búcsút az énekestől minneapolisi otthonában. Prince nyughelyét nem hozzák nyilvánosságra, de lesz egy nyilvános szertartás is, amelyen rajongói, tisztelői is leróhatják kegyeletüket.

Az épületegyüttes előtt, amelyben Prince otthona és stúdiója van, több száz rajongó gyűlt össze. Larry Graham, a zenész volt basszusgitárosa ment ki hozzájuk, aki a gyászszertartás néhány másik résztvevőjével együtt néhány ajándékdobozt adott át nekik. A csomagban egy póló és egy CD volt.

Mint arról beszámoltunk, a hétszeres Grammy-díjas énekest csütörtök reggel találták holtan minneapolisi otthonának liftjében. Prince halála körül továbbra is a sok a megválaszolatlan kérdés. Holttestén nem találtak külsérelmi nyomokat, és öngyilkosságra utaló körülmények sem merültek fel. A boncolást ugyan már elvégezték, de további részleteket csak akkor közölnek, ha meglesz a toxikológiai vizsgálat eredménye, amire még heteket kell várni.