A legendás zenész halálát követően előkerültek a régi sztorik, mint az első házassága, ami fiának tragikus halála miatt ment tönkre. Most még több történet jött elő, amelyekből az derül ki, hogy az hagyján, hogy zenészként egy zseni, de civilként meg egy igazi jótét lélek volt. 

Nem titok, hogy a Jehova Tanúi egyház tagja volt. És teljesen komolyan is vette a hitét. Náluk tilos trágárkodni. Hihetetlen, de igaz, hogy popsztárként, élő legendaként nem hogy nem volt mocskos szájú, de konkrétan volt egy kübli, amibe pénzt kellett dobnia annak, aki mondjuk bazmegelt egyet. 

Ha valaki a stúdiójában, a Paisley Park Recordsban káromkodott, annak 3-10 dollárja bánta a dolgot.

mesélte James Lundstrom, a gyülekezet egyik tagja.

Ha Jehova tanújaként ment házról házra, hogy hirdesse az igét, akkor nem kérkedett a nevével, nem úgy mutatkozott be, hogy ő Prince. Csak simán Roger Nelsonként járt közre a vallása érdekében.

A trágár küblinél és a hittel való házalásnál még nem áll meg Prince szamaritánus énje. 2012-ben jótékony koncertet adott Baltimore-ban, hogy a 17 évesen meggyilkolt Trayvon Martin gyászoló családján segítsen.

 

A Trayvon Martin-ügy

George Zimmerman 2012 február végén a floridai Sanfordban agyonlőtte a 17 éves, fegyvertelen, afroamerikai Trayvon Martint. Zimmerman ellen hónapokig nem indult eljárás, majd önvédelemre hivatkozva ártatlannak vallotta magát. Az elkövető eleinte még 150 ezer dolláros óvadék ellenében akár szabadlábon is védekezhetett volna, de az illetékes bíró visszavonta ezt a lehetőséget. 2013 júliusában George Zimmermant felmentette az esküdtszék. Obama is felszólalt az ítélettel kapcsolatban: "Én is lehettem volna, akit lelőttek" - mondta. Tovább több tüntetés is volt a Trayvon Martin-ügy végkimenetele miatt, amelyekhez olyan sztárok is csatlakoztak, mint Beyoncé vagy Jay Z.

Akármit is lehet tudni vagy nem tudni Prince-ről, az tény, hogy vannak emberek Oaklandben, akiknek naplem van házukon, amit ő fizetett, és azok az emberek még csak nem is sejtik ezt. Jehova tanújaként nem szabadott arról beszélnie, hogy mennyire jó munkát végzett, hogy kinek és mennyit segített. De ő volt az a fickó, aki nagyon is gondoskodó volt, és törődött mindenkivel.

- így mesélt egyik barátja, Van Jones.

De tudják mi volt még Prince, azon túl, hogy egy Földre szállt angyal? Hát kiváló kosaras a középsuliban.

Mivel azonban a zenész elég sűrűn cserélgette a tanácsadói csapatát, ezért az üzleti ügyeit tekintve most van egy kis kavarodás: még a Warner Bros Music sem tudja biztosan, hogy kihez tartoznak Prince dalainak jogai.

via. People 1, 2, 3, 4, 5, Daily Mail