Március 30-án jött a pletyka, hogy Gáspár Laci, ByeAlex és Puskás Peti csatlakozik Tóth Gabihoz az RTL Klub énekes tehetségkutatójának idei szériájába.

ByeAlex már akkor is megosztotta az embereket, amikor a Kedvesem című dala kijutott az Eurovízióra, szóval amikor kiderült, hogy az X-Faktorban zsűritag lehet, a Punnany Massif egyik frontembere megmondta a magáét a témában Facebookon, amire nyilván ő is reagált – itt írtunk erről bővebben

Korábban Puskás Peti sem árulta el, hogy igaz-e a pletyka, miszerint mentor lesz, de most már hivatalos, a 2016-os X-Faktor négy zsűritagja, meglepő fordulat:

Tóth Gabi, ByeAlex, Gáspár Laci és Puskás Peti.

Wolfie egy rövid, de posztban írt arról, hogy őt is megkeresték, gondolkodott, hogy elvállalja, leginkább a kíváncsiság és persze a pénz miatt, de az első zsűricastingból sem kért. Így meg, hogy nem kell ByeAlex mellett ülnie, pláne megérte.

Az idei X-Faktor zsűrijét @istenesbence izzasztja kérdéseivel

X-Faktor Hungary (@xfaktorhun) által közzétett fénykép,

 A műsor ősszel kerül adásba, amivel Tóth Gabi harmadszorra lesz mentor. A sajtótájékoztatón elmondta, hogy ettől még ugyanannyira fog igyekezni, mintha most csinálná először. Az ugye megvan, hogy eredetileg egy TV2-s tehetségkutatóban tűnt fel. Ez csak azért érdekes, mert ha az első tévés szárnypróbálgatásokat nézzük, akkor a zsűrihez frissen csatlakozott Puskás Peti és Gáspár Laci is szintén a konkurencia gyermeke, mert ők is a Megasztárban szerepeltek először.

Puskás Peti nemrég még Andy Vajna tévéjében vetélkedett párjával a Drágám, add az életed című műsorban, közben Istenes Bence Hagyjál főzni! lakossági főzőversenyében is haknizott. Ugyanezt a csiki-csukit Gáspár Laci is megjátszotta a Celeb vagyok, ments ki innen!-nel és a Sztárban Sztárral.

Márta Alex, azaz ByeAlex neve 2013-ban vált ismertté, amikor a Kedvesem című számával megnyerte A Dalt és kijutott az Eurovíziós dalfesztiválra. Nem maradt meg egyszámos, egyslágeres előadónak, folyamatosan jelennek meg dalai, szexkönyvet is írt, viszont tévében eddig még nem nagyon szerepelt. Így az ő zsűrizési stílusa meglepetés lehet, hisz az biztos, hogy Tóth Gabi hozza a már megszokott formát, Puskás Peti a tőle elvárt, már-már kontrollálatlan lelkesedést, Gáspár Laci meg az őszinte, egyszerű, laza, funky megmondásokat.