A Vouge magazin készített interjút az Oscar-díjas színésznővel, aki hamarosan ismét Bridget Jonesként lesz látható a mozikban. Kétségtelenül ez az egyik legjobban várt visszatérés. Nem csak a megformált fiktív karakter, hanem az őt alakító Renee Zellweger szempontjából is. Egy 2010-es szerepe után 6 évig nem szerepelt semmilyen filmben. Ennek is megvolt az oka.

Elegem lett a saját hangomból. Akkor jött el az idő, hogy félrevonuljak és felnőjek kicsit.

 - mondta a színésznő.

Mivel teljesen kivonta magát a forgalomból, ezért rátalált a névtelenségre. Nem volt az az elérhetetlen sztár, így hétköznapi szinten tudott  ismerkedni emberekkel, meghallgatni őket, akik ennek megfelelően kezelték őt. Fontos is volt ilyen élményeket szereznie, mert elmondása szerint

élettapasztalatok nélkül nem is lehetne jó történetmesélő. Teljesen hiteltelen lenne.

Renee Zellweger azt is elmondta, hogy 2010 és 2016 között többször is megkeresték, akadt is "ilyen lehetőség csak egyszer van az életben" ajánlat, de nemet mondott. Nehéz volt, de sikerült, és most újra itt van. Végezetül az új Bridget Jones-filmre is kitért az interjúban, leginkább a kötelező hízásra.

Bridget tökéletes súlyú nő, így soha sem értettem, hogy miért kell annyira nagy hangsúlyt fektetni erre. Egy férfi színészt sem vizsgálnának ilyen alaposan, ha ugyanezt megtenné egy szerepért.

via Vouge